121

Workshop-ul Internațional ”Sisteme de producere a laptelui în Estul Europei”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În ziua de 15 octombrie, la Balotești, în organizarea Consorțiului proiectului european FP7 SOLID și a Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală România, se deschid lucrările Workshop-ului Internațional cu tema „Sisteme de producere a laptelui în Estul Europei”, eveniment care se va încheia în ziua de 16 Octombrie 2015, la sediul din Balotesti al INCDBNAR. Subliniem că publicațiile Fabrica de Lapte, infoFERMA și infoALIMENT sunt partenerii media ai acestei manifestări de prestigiu internațional.

  La eveniment vor participa cercetători, cadre didactice, studenți, fermieri, procesatori, producători de nutrețuri combinate, asociații și reprezentanți ai companiilor, consilieri agricoli, ONG-uri, reprezentanți ai autorităților, etc., mai ales din țările din estul Europei. Workshop-ul va aborda noutățile și provocările în domeniul animalelor producătoare de lapte (oi, capre, taurine) în cadrul unei abordări multidisciplinare, pentru a defini strategiile de îmbunătățire a profitabilității sistemelor de producere a laptelui. Workshop-ul va prezenta rezultatele proiectului FP7 SOLID și ale altor proiecte, în special cele specifice estului Europei.   Prezentările includ: Rezultate ale proiectului FP7 SOLID (www.solidairy.eu); Rezultate de la alte proiecte naționale și internaționale pe rumegătoare; Specificitatea sistemelor de producție de lapte din estul Europei; Sesiuni de discuții (probleme specifice ale sectorului, eficiența transferului tehnologic, etc.) Se va pune accent pe valorificarea rezultatelor cercetării în practică și pe maximizarea impactului acestora (economic, de mediu, social, etc.). Se va acorda o atenție specială producției și calității producției, cât și aspectelor socio-economice.   Programul workshop-ului “SISTEME DE PRODUCERE A LAPTELUI IN ESTUL EUROPEI” 15-16 octombrie 2015   Organizat de Consorțiul proiectului european FP7 SOLID “Sisteme durabile și low-input de producere a laptelui” & Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală, România   Parteneri media:   Locul întâlnirii: sediul INCDBNA – Balotesti, Romania   Ziua 1 – Joi, 15 Octombrie

Ziua 2 – Vineri, 16 Octombrie

  Sesiune de postere (participanții care beneficiază de burse) (October 15, 17.30 - 18.00) Sanja Popovic (Serbia) – Caracterizarea mai multor proteine din lapte de la măgarul domestic de Balcani în lactație folosind foreza electrocapilară lab-on-a-chip Mihaela Vlassa (Romania) – Metodă cromatografică modernă pentru determinarea sintezei microbiene ruminale – factor major pentru producția de lapte la rumegătoare lke Unlusoy (Turcia) - Efectul regiunii Exon-2 din gena INHBB asupra numărului de miei fătați la oile de rasă Akkaraman și Bafra Liudmyla Fihurskaia (Ucraina) – Folosirea peștelui cu valoare mică în furajele combinate pentru animale Abdulkadir Erisek (Turcia) – Efectul diferitelor moduri de stocare asupra parametrilor de producție a gazelor in vitro, asupra conținutului de energie și a digestibilității materiei organice la lucernă și sorg X iarbă de Sudan.   Nu există taxe de participare, dar organizatorii sunt limitați de numărul de locuri disponibile, așa încât este recomandată înregistrarea din vreme. Termenul limită pentru înregistrare este 1 Octombrie 2015. Vă puteți înregistra aici:http://goo.gl/forms/wzn3WcJ9VY sau prin e-mail ([email protected]) sau fax 021-3512080 .

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2