118

La Colline exportă 50 % din producția de brânzeturi din lapte de capră

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Firma care realizează brânzeturile din lapte de capră La Colline a reușit performanța de a exporta 50 % din producția anuală, dovadă că lptele românesc se poate transforma într-o afacere profitabilă cât timp este procesat şi nu vândut ca atare, la litru.

  Îţi trebuie câţiva fermieri muncitori şi să ştii către ce pieţe să te orientezi. Ovidiu și Marcela Spânu au reuşit pentru că au înţeles că nu doar vaca dă lapte şi că intrarea pe o nişă a pieţei poate fi mult mai profitabilă. Aşa a luat naştere in comuna Feleacu din judetul Cluj afacerea cu lapte de capră, din ce în ce mai căutat. În fabrică lucrează 20 de angajați. Jumătate din producţie rămâne în ţară, jumătate pleacă la export. Interesant este că unii străini vin şi cumpără din România brânză de capră vrac, neambalată. O ambalează apoi la ei acasă şi o vând de trei ori mai scump decât o cumpără din România.   Ovidiu şi Marcela Spînu au înţeles din start că şansele de reușită sunt mai mari dacă vin pe piață cu ceva mai puțin comun decât brânza de vacă. E adevărat că nu toată lumea preferă brânza de capră, dar tocmai de aceea, o astfel de nișă are fanii ei fidelizați. Veterinari de meserie, cei doi au pus pe picioare o fabrică de produse lactate la zece kilometri de Cluj, în comuna Feleacu.   Marcela Spînu a declarat pentru Digi TV: „Am vândut cabinetul veterinar din Cluj cu preţul, practic, al unui apartament, am mai luat un credit de la bancă şi am pornit investiţia cu aproximativ 200.000 de euro”. Oameni umblați prin lume, Ovidiu şi Marcela știau că în lumea civilizată nu există magazin sau restaurant care să nu aibă brânză de capră în meniu. Cum însă românii sunt mai tipicari de felul lor, cei doi s-au orientat din start și către export. După opt ani au ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro, dar asta pentru că jumătate din producţie se vinde din Ungaria și până în Franța. Încă mai plătesc rate la creditele de investiție pe care le-au făcut acum opt ani.Laptele de capră este colectat de la ferme din Transilvania, iar în opt ani producția a crescut de la 500 de litri de lapte pe zi la aproape 5.000.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2