Stiri

195

Eurocommerce: Doar colaborarea este cheia pentru tranziția spre durabilitate a lanțului alimentar

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit Eurocommerce, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a primit recent raportul Dialogului strategic privind viitorul agriculturii UE, care a fost lansat în ianuarie anul curent.

Acest raport este rezultatul lunilor de discuții între 29 de organizații ale părților interesate din sectorul agroalimentar, care au convenit să lucreze împreună pentru a sprijini tranziția la durabilitate a lanțului valoric agroalimentar.

Directorul general al EuroCommerce, Christel Delberghe, care a reprezentat comerțul cu amănuntul și cu ridicata din Europa în cadrul Dialogului, a comentat:

„Acest raport recunoaște diversitatea uriașă și importanța critică a lanțului agroalimentar în economia și societatea europeană. Împreună am convenit asupra unei viziuni de viitor, a principiilor directoare și a recomandărilor detaliate pentru tranziția la sustenabilitate. Colaborarea este cheia pentru realizarea schimbării și acum trebuie să ne bazăm pe această realizare pentru a produce o schimbare de durată.”

Potrivit EuroCommerce, discuțiile au fost intense, dar au rămas constructive. Dialogul a reunit toți actorii relevanți din sistemul agroalimentar al UE în jurul mesei pentru a aborda provocările cheie generate de schimbările climatice, tulburările geopolitice, veniturile fermierilor, reînnoirea generațională și nevoia de a sprijini consumatorii să facă alegeri mai durabile și mai sănătoase.

EuroCommerce a fost o voce cheie în apelul pentru menținerea unui sistem agricol al UE orientat spre piață într-o piață unică puternică competitivă, în care este păstrat principiul libertății contractuale în relațiile comerciale.

Aceasta ar trebui completată de o politică agricolă comună care să îi sprijine pe cei mai nevoiași și de un set de măsuri pentru mobilizarea finanțării pentru tranziție.

Christel Delberghe a subliniat, de asemenea, că retailerii și angrosistii sunt angajați să se bazeze pe inițiativele de colaborare existente care răsplătesc fermierii pentru investițiile lor în tranziția la sustenabilitate și să depună eforturi pentru a ajuta consumatorii să facă alegeri mai durabile și mai sănătoase.

„Încurajăm cu tărie Comisia Europeană, Parlamentul și statele membre să folosească aceste recomandări ca bază pentru elaborarea viitoarelor politici, inclusiv noua strategie europeană pentru agricultură și sectorul alimentar, și să sprijine spiritul continuu de dialog deschis care a predominat în trecut. luni”, a conchis Christel Delberghe. (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2