Stiri

145

Ultima oră! Ioan Ladoși a fost reales Președinte al APCPR

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ioan Ladoși a fost reales Președinte al APCPR, după ce, în data de 12 februarie 2015, la “Sergiana Center” Brașov, a avut loc Adunarea Generală a Membrilor Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România, se arată într-un comunicat transmis la redacția revistei Fabrica de Carne.

În cadrul Adunării Generale a Membrilor APCPR au fost prezentate materiale specifice privind gestiunea financiară a asociației, situația membrilor APCPR, raportul de activitate al Consiliului Director în anul 2014 și sinteza activității pe perioada de trei ani a mandatului Consiliu Director (2012-2014). Unul dintre punctele importante ale ordinii de zi a Adunării Generale a Membrilor APCPR a fost alegerea președintelui și a Consiliului Director pentru un nou mandat pe perioada 2015-2018. În urma votului exprimat de membrii APCPR, componența Consiliului Director al APCPR pentru perioada 2015-2018 este următoarea :

Președinte : Ioan Ladoși

Vicepreședinți : Bogdan Mihail, Sorin Lupașcu, Costin Bădilă

Membri ai Consiliului Director: Ioan Antoci, Iosif Pazuric, Tudor Neculoiu, George Scarlat, Alexandru Jurconi, Dumitru Boabeș, Adrian Balaban, Corina Andrei, Dragoș Brînzea, Tudor Stanca Alexandra

Membri supleanți : Mihai Dune, Ionel Chiriac

  Principalele probleme ale sectorului de creșterea porcului menționate de membrii asociației au devenit, prin hotărârea Adunării Generale, obiective pe termen mediu și lung pentru noul Consiliu Director: -Amplificarea combativității acțiunilor în raport cu autoritățile;-Obținerea de stimulente financiare și fiscale pentru dezvoltarea producției autohtone și pentru susținerea fermierilor în anul 2015, an puternic marcat de pierderi financiare determinate de embargoul Rusiei pentru carnea de porc din UE;-Intensificarea demersurilor pentru ca membrii asociației să beneficieze de condiții de piață similare celor acordate de statele membre UE sectorului de creșterea porcului;-Promovarea conceptului “carne de porc românească”;-Continuarea măsurilor de sprijin pentru bunăstare în PNDR 2014-2020, în vederea creșterii încrederii consumatorului în calitatea cărnii de porc, conform principiului promovat în UE :-Bunăstare = Sănătate animală = Siguranță alimentară-Implementarea unei strategii naționale de protecție sanitară veterinară față de pericolul pestei porcine africane (ASF) și a diareii epidemice porcine (PED);-Continuarea intervențiilor pentru obținerea aprobărilor necesare de la Comisia Europeană, pentru a exporta porci vii din fermele românești;-Lansarea unui program de informare destinat producătorilor și consumatorilor privind evoluția inițiativei europene de excludere a  metodei de castrare chirurgicală a porcilor începând de la 1 ianuarie 2018; -Continuarea reprezentării în structuri interprofesionale, în plan național și european.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2