129

Protejarea rumenului prin introducerea Colinei în nutriția bovinelor de lapte

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Colina este un hidroxid trimetilat care se găsește în țesuturile biologice într-o formă liberă, precum și ca o componentă de lecitină, acetilcolina, anumite plasmalogens, și sfingomieline, componentele țesutului nervos. Prin definiție strictă, colina nu este o vitamină; cu toate acestea, este un nutrient esențial.

Crucială pentru sistemul nervos al animalului    În ciuda faptului că cele mai multe animale sintetizează cholină, aceasta trebuie să fie consumată în dietă, deoarece sinteza de novo este inadecvată, pentru a menține sănătatea. Colina se găsește, în principal, ca o componentă de molecule specializate de grăsime, cunoscută sub numele de fosfolipide, dintre care cea mai comună este numit fosfatidilcolina sau lecitina.   Colina este crucială pentru creier, în procesul de semnalizare neuromusculară și transmiterea semnalelor nervoase normale, fiind necesară pentru sinteza de fosfolipide, însemnând o sursă importantă de grupări metil-labile. Deficitul de colină în nonruminants nu este comun, cu deoarece substanța este distribuită pe scară largă în țesuturi de plante și animale. Cu toate acestea, deficitul de cholină indus experimental se manifestă destul de sever, prin următoarele simptome: ficat gras, hemoragie la nivelul rinichilor, tensiune arterială crescută, și afectarea funcției neurologice. În nonruminants, deficitul de colină poate fi evitat prin furnizarea de surse de alimentare de alți donatori de metil, precum betaina, metionina, și acidul folic, coroborat cu vitamina adecvată B-12.   Unul dintre primele semne ale deficienței de colină în nonruminants este o reducere în ansamblu a lipoproteinelor ​​și secreția de trigliceride în ficat. Adaosul de alți donatori metilici, cum ar fi metionina, servește pentru a preveni acumularea de lipide hepatice, probabil, ca substraturi pentru sinteza colinei. În prezent, există un interes considerabil în utilizarea de compuși ai colinei și conexe acesteia, pentru a reduce grăsimea ficatului, asociată cu debutul la fătare.   Cerință estimată pentru cantitățile de gramaj al colinei   Unul dintre rolurile principale ale colinei este sinteza fosfatidilcolinei, o componentă esențială a membranelor celulare. În plus, față de componenta structurală a membranelor celulare, fosfatidilcolina este necesară pentru secreția de lipoproteine ​​cu densitate foarte joasă în ficat (VLDL). Este bine stabilit că rata de sinteza VLDL la rumegătoare este scăzută în comparație cu alte specii și că ficatul gras, asociat cu momentul fătării, este destul de frecventă.  Prin urmare, statutul de colină a fost sugerat ca factor în atenuarea severității și a incidenței ficatului gras, putând avea aplicații pentru vaca de lapte.   Rezultate contradictoriiExistă o cerință estimată pentru cantitățile de gramaj ale colinei, pentru metabolismul țesutului normal și a producției de lapte, la vacile de lapte (Erdman, 1992), dar foarte puțină colină dietetică scapă de degradarea ruminală (Dawson și colab, 1981). Prin urmare,  aprovizionarea cu colină poate, eventual, limita producția de lapte. Creșterea ofertei postruminale de infuzie de colină în abomasum a crescut producția de lapte și randamentul grăsimi din lapte, în unele  situații (Erdman și Sharma, 1991), dar nu toate experimentele au evidențiat acest lucru. Este interesant de observat faptul că însuși Consiliul de Administrație al Institutului de Medicina Alimentație și Nutriție a stabilit un aport de referință alimentară pentru colină, mai degrabă decât o doză zilnică recomandată (DZR), pentru că dovezile științifice au fost insuficiente pentru a calcula un ADR (Pitkin et al., 2000). Principalul criteriu pentru stabilirea unui nivel adecvat de admisie (AI) este prevenirea leziunii hepatice, din cauza insuficienței.De asemenea, nu au fost stabilite cerințe de colină pentru vaca aflată în perioada de alăptare. Concentrația recomandată de colină în lapte și dietele înlocuitoare este de 1000 mg / kg la un debit de alimentare de 0,53 kg per 45 kg de vițel sau ~ 530 mg / zi (NRC, 2001). Este interesant de observat că necesarul de colină în cazul vițelului și al AI-ului pentru om sunt foarte asemănătoare, având la bază greutatea corporală. Aceste date confirmă că o estimare a colinei minime necesară la vacile de lapte, pentru funcții de întreținere (în funcție de mărimea corporală metabolică), este de aproximativ 4 la 6 g / zi.Relația dintre metionină și colină   Colina și metabolismul metioninei sunt strâns asociate, iar 28% din metionina absorbită este utilizată pentru sinteza de colină (Emmanuel și Kennelly, 1984). Metionina joacă un rol direct în sinteza VLDL la bovine (Auboiron et al., 1995), și acționează pentru a reduce cetonele plasmatice în timpul alăptării precoce (Durand et al., 1992). Sinteza activă a fosfatidilcolinei este necesară pentru VLDL. Astfel, furnizarea directp de colină, poate crește sinteza de fosfatidilcolină și poate mări sinteza VLDL.   Este bine documentat faptul că metionina, completată în formula de protecție față de rumen, crește producția de proteine ​​din lapte (Donkin et al, 1989;. Rulquin și Delaby, 1994), și crește considerabil grăsimea din lapte (Rulquin și Verite, 1993), deși acesta din urmă este un răspuns variabil. Cantitatea maximă de aminoacizi mobilizați în timpul alăptării precoce este între 15 și 21 kg de proteine ​​corp (Botts et al, 1979;. Komaragiri și Erdman, 1997), care se ridică la aproximativ 1 kg de lizină și 0,22 kg de metionină, în serii de peste 5 săptâmâni, sau 28 g de lizină și 6 g de metionină, în fiecare zi.   Evitarea degradăriiFață de rolul său de donator de metil pentru sinteza de colină, metionina poate juca un rol direct în metabolismul lipoproteinelor. L-metionina adăugată în laptele vițeilor, stimulează sinteza VLDL (Auboiron et al., 1995), și  crește procentul de grăsime la vacile de lapte. În plus, infuziile cu metionină și lizină în nutriția vacilor de lapte aflate în lactație, reduc cetonul plasmatic în a doua săptămână de lactație (Durand et al., 1992). Colina dietetică trebuie protejată de degradarea din rumen, astfel încât să fie eficace. Furnizarea de metionină în dietă, sau sinteza bacteriană a rumenului, starea acidului folic, și vitamina B-12,  joacă un rol important în determinarea eficienței suplimentare a colinei, pentru vaca de tranziție.Patru studii, același scop   Patru studii separate au abordat posibilitatea de a utiliza o protejare a  rumenului prin introducerea colinei, pentru a îmbunătăți sănătatea și productivitatea la vacile de lapte de tranziție, fiind raportate în reviziile publicațiilor (Hartwell et All, 2000,  Hartwell et All, 2001), sau în  Formularul Piepenbrink & Overton, 2000; Siciliano-Jones și Putnam, 2000; Vazquez și colab, 1999. Toate studiile au folosit Reashure ™, o colină-rumen stabilă fabricată de Balchem ​​Corp. (Slate Hill, NY). Cel puțin un tratament pentru fiecare studiu a inclus 60 g / zi, de produs.   Producția de lapte a fost îmbunătățită introducând colina de alimentare pentru protejarea rumenului,  în două din cele trei studii raportate. Unul dintre aceste studii a fost efectuat pe teren, iar protecția colinei față de rumen a crescut producția de lapte în jumătate din cele șase efective utilizate în proces (Putnam, 2001). În timp ce aceste date sugerează un beneficiu pentru includerea colinei pentru protejarea rumenului, informațiile nu sunt încă complete cu privire la modul de acțiune a colinei și a factorilor de management care completează utilizarea acesteia. Este demn de remarcat faptul că această creștere procentuală a producției de lapte în primele 56 până la 60 de zile de lactație este similară pentru studiul Purdue și Farme Institutul / Balchem ​​(106% din control), și este de o magnitudine similară la răspunsul studiilor privind beneficiile colinei în nutriția bovinelor.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2