Tehnologii

214

Prețul cărnii cultivate va atinge paritatea cu carnea obișnuită înaintea produselor analoge

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Aleph Farms, start-up-ul israelian de carne cultivată, susținut de gigantii alimentari și de vânzare cu amănuntul Cargill, Migros și Strauss Group, declară că produsele sale cultivate în laborator vor atinge paritatea costurilor cu carnea convențională mai rapid decât majoritatea alternativelor de carne pe bază de plante, informeaza FoodNavigator.

Predicția a venit în momentul în care compania a anunțat prototipul primului său produs de friptură comercială cultivată (fripturi de vită tăiate subțire) care a fost prezentată la Summitul Asia-Pacific privind inovarea agroalimentară, de la Singapore. Aleph Farms a declarat că această descoperire a marcat un pas major înainte în scopul său de a face ca carnea cultivată să fie disponibilă pe scară largă la nivel global.

Aleph intenționează să se extindă prin creșterea cărnii de cultură, cultivată direct din celule non-OMG ale unei vaci vii în instalații ”mari, curate” sau BioFarms, asemănătoare unei instalații lactate, pe care o va furniza industriei alimentare.

Procesul ”cult” al lui Aleph

Pentru a crește cu succes bucăți întregi de carne, în comparație cu produsele din carne tocată, Aleph Farms imită matricea extracelulară găsită la animale cu o matrice pe bază de plante care permite celulelor să crească și să formeze țesuturi structurate de carne. Aceste bănci de celule produc o sursă nelimitată de celule de vacă pluripotente, care nu sunt OMG, pentru cultivarea unor cantități mari de carne fără dependența de animalele vii.

Compania a proiectat cultivatoare de țesut brevetate pentru a facilita procesul biologic care are loc in vivo, oferind căldură și elemente de bază fără animale necesare pentru a construi țesuturi în natură. Aceasta include apă, proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale.

Aleph spune că procesul său de cultivare a fripturilor reflectă în mod eficient procesul natural de regenerare a țesuturilor care au loc în corpul animalului, dar în afara acestuia și în condiții controlate. Procesul este conceput pentru a utiliza o fracțiune din resursele necesare pentru creșterea unui animal întreg pentru carne și fără antibiotice.

Acesta a adăugat că „a perfecționat cu sârguință structura produsului său, astfel încât să întruchipeze textura familiară, gustul și comportamentul de gătit, precum și calitățile nutriționale ale fripturilor convenționale pe bază de sacrificare”.

Proiectul este în dezvoltare

Un proiect pilot BioFarm este deja în construcție în Israel, care va fi operațional până în 2021. Acesta vizează o lansare ușoară în 2022 cu bucătari selectați din întreaga lume. La doi ani după aceea, se așteaptă să construiască infrastructura pentru o lansare completă.

Didier Toubia, cofondator și CEO al Aleph Farms, a declarat pentru FoodNavigator că, atunci când este la capacitate maximă, „fiecare dintre fabricile noastre va produce sute până la mii de tone de carne cultivată pe an”.

Aleph nu a dezvăluit numărul exact de BioFarms pe care intenționează să îl construiască. „Lucrăm activ la aprobări de reglementare și ne construim lanțul de aprovizionare”, ne-a spus Toubia. El a adăugat că această carne de cultură „va fi produsă local, acolo unde consumatorii o trăiesc și o consumă”.

„Lucrăm mână-în-mână cu industria alimentară și a cărnii existentă printr-un model de afaceri incluziv cu parteneri locali: oferind un nou mod de producere a cărnii ca linie de extindere a activității lor principale, sprijinind o integrare lină a cărnii fără sacrificare în piață ”, a spus el.

„Acest lucru nu numai că va aduce producția mai aproape de consumator și va reduce numărul de mile alimentare, reprezentând viziunea pentru sistemele alimentare locale și comunitățile rezistente, dar va stimula lanțurile de aprovizionare locale și va îmbunătăți rezistența, promovând securitatea alimentară și durabilitatea operațiunilor.”

Aleph susține că fripturile pe care le cultivă „se laudă cu atribute nutriționale, culinare și senzoriale ale cărnii în ceea ce privește textura, aroma și aroma”. Compania adaugă că a dezvoltat cinci module proprietare pentru platforma sa unică de producție în serie, menită să aducă produsul la egalitate de costuri cu carnea convențională la scară largă. „Când vom ajunge la scară completă, costul va scădea la paritate datorită economiilor semnificative de scară”, a explicat Toubia.

Proteinele non-animale, cele mai scumpe

„Cele mai scumpe intrări în procesul de producție a cărnii cultivate sunt proteinele non-animale încorporate în mediul de creștere utilizat pentru hrănirea celulelor. Astăzi sunt produse în cantități foarte mici, dacă este deloc, și de calitate farmaceutică, deci, scumpe.

Avem nevoie de cantități infinitezimale de proteine ​​în mediul nostru de creștere, iar alte proteine ​​similare sunt produse astăzi la 10 USD pentru alimente, enzime, cheag pentru producția de brânză sau pentru aplicațiile consumatorilor, astfel încât reducerea potențială a costurilor este validată. La Aleph Farms, am formulat un mediu de creștere propriu și optimizat și am asigurat acorduri cu furnizorii pentru a asigura cantități și prețuri la scară largă. "

Când fripturile lui Aleph primesc o lansare ușoară, acestea vor fi puțin mai scumpe decât fripturile convenționale. „Credem că va atinge paritatea mai repede - probabil mai rapid decât majoritatea alternativelor de carne pe bază de plante”, a adăugat Toubia.

"Aleph Farms nu este în cursa pentru a lansa primul produs, ci se concentrează mai degrabă pe obținerea corectă a produsului și pe realizarea parității costurilor pentru producția pe scară largă, deoarece credem că aceste două obiective vor conduce la acceptarea și impactul pe termen lung" El a continuat.

De când și-a anunțat dovada conceptului în 2018, Aleph Farms susține că a continuat să dezvolte condiții care să permită viabilitatea economică în producția pe scară largă. În 2018, a raportat că o porție de friptură a costat 50 USD pentru producție. Acum se mândrește cu „o cale clară pentru scăderea costului mediului de creștere de 500 de ori la scară”.

O nouă categorie de carne

Toubia, un nativ francez, a adăugat că își propune să aducă tradiția gastronomică tehnologiei de cultivare. El a susținut că produsul fără sacrificare întruchipează textura familiară, gustul, comportamentul de gătit, precum și calitățile nutriționale ale fripturilor convenționale.

„Pentru noi, nu este suficient să facem doar o proteină care să umple golul nutrițional; trebuie să surprindem plenitudinea experienței de consum de carne. Îl vedem pe Aleph Farms ca meșteșugari de experiențe. Cu toate acestea, este important să rețineți că Aleph Farms stabilește o nouă categorie de carne, îmbibată de propria cultură și de o nouă lume a experiențelor cărnoase.

Tranziția către concentrarea asupra cărnii de calitate, mai degrabă decât a mâncărurilor rapide și a cărnii procesate, accentuează viziunea de a vedea două categorii de carne de calitate (bazată pe sacrificare și fără sacrificare) care vizează diferite triburi ale consumatorilor. Foarte asemănător cu vinul alb și roșu. "

Există cerere din partea consumatorilor?

El este, de asemenea, fără îndoială că există cerere de carne pe bază de celule în rândul consumatorilor. „Pe baza studiilor noastre efectuate de consumatori în întreaga lume, acceptarea cărnii cultivate este populară în rândul majorității societății, odată ce sunt date informații despre aceasta.

Acceptarea este cea mai ridicată în rândul generațiilor tinere, consumatorilor de carne, consumatorilor conștienți despre mediu și sănătate publică, dar mai ales printre cei familiarizați cu metoda de producție și beneficiile acesteia.

Dezbatere pe teme de mediu

Industria cărnii cultivate este încrezătoare că poate reduce amprenta de mediu a producției de carne prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și prin reducerea utilizării terenurilor și a apei.

Criticii, însă, au sugerat că carnea cultivată în laborator produsă la scară s-ar putea dovedi de fapt mai proastă pentru mediu din cauza C02 eliberat de fabrici.

Ca răspuns, Aleph Farms a afirmat că este singura companie din această industrie emergentă care se angajează în producția neutră de carbon în 2025 și eutrofizarea emisiilor sale pe întregul lanț de aprovizionare până în 2030. "Acest lucru se va realiza în timp ce implementăm o abordare cuprinzătoare de sustenabilitate care include reducerea energiei și a deșeurilor, reciclarea materialelor, utilizarea surselor regenerabile locale și a practicilor inovatoare și durabile suplimentare ”, a spus Toubia.

El a subliniat că studiile bazate pe estimări ale producției la scară largă, în care au fost luate în considerare o abordare circulară și practici durabile, au concluzionat că producția de carne cultivată are potențialul de a reduce substanțial emisiile de GES, iar utilizarea terenului și a apei cu peste 90% și 50 % respectiv.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2