Stiri

385

La Săvârșin, Casa Regală a României și Profi au celebrat satul românesc și producătorii locali

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Timp de două zile, Domeniul Regal de la Săvârșin a găzduit festivalul Suflet de România, eveniment care încurajează gospodarii să se conecteze la comunitate și ajută locuitorii acestei țări să descopere micii producători locali, tradițiile și obiceiurile autentice ale satului românesc.

Inițiat de Profi pentru a încuraja comunitatea să aprecieze si mai mult valorile autentice, gusturile bune și tradițiile satului românesc, festivalul Suflet de România este parte a acordului tripartit “Creștem Comunități”, semnat de către Asociația Casa Majestății Sale, Universitatea de Științele Vieții “Mihai I” din Timișoara și lanțul de magazine Profi  pentru susținerea producătorilor locali și conservarea artizanatului autentic și tradițional românesc.

Pe 29 și 30 aprilie, între orele 12:00 – 19:00, festivalul Suflet de România a oferit participanților ocazia să călătorească într-un sat atemporal, în vremea Șezătorilor de altădată. Pe lângă întâlnirea cu peste 40 de mici producători locali și oferta lor, vizitatorii au avut ocazia să urmărească  filme românești valoroase, dar și să se bucure de concerte susținute de Mircea Baniciu,  Nicu Alifantis, Daniel Julean și Trupa Calendar, alături de ansambluri de muzică populară dar și de muzică clasică.

Sâmbătă, la  deschiderea oficială a festivalului Suflet de România, alături de Gaetan Pacton, Director General, și Călin Costinaș, Director General adjunct Profi, au luat parte Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României,  Principele Radu, autorități centrale și locale, și mai multe ONG-uri susținute de Profi pentru a contribui la binele comunității.

Pentru Profi, organizarea festivalului Suflet de România este o continuare firească a celui mai amplu program de susținere a producătorilor locali, dar și a angajamentului de a fi un retailer puternic ancorat în viața comunității și în dezvoltarea României.

”Ca să te îndrăgostești de un loc, trebuie să-l înțelegi, să-i cunoști obiceiurile și să-i descoperi valorile autentice. Cel mai bine acest lucru se întâmpla atunci când mergi la rădăcini, la satul care păstrează gusturile bune, oamenii binevoitori și tradițiile care adună în ele o lungă și frumoasă poveste. Deloc întâmplător suntem într-un loc încărcat de istorie, pentru că vrem să continuăm să scriem istorie împreună, aici, în România.

Aceasta este misiunea Profi! Dincolo de angajamentul de a oferi zilnic prețuri mici, la Profi punem suflet în România! Punem suflet în comunitate și în tot ceea ce contează!”, a punctat Gaetan Pacton, Directorul General Profi.

„Domeniul Regal de la Săvârșin a devenit pentru acest weekend un loc de întâlnire al oamenilor care pun suflet în România, așa cum facem și noi zi de zi în rețeaua Profi. Participanții la festivalul Suflet de România pot sa întâlnească artizani autentici, să pătrundă în miracolul satelor românești și să continue tradiția frumoasă a țării în care ne dorim să creștem și să ne dezvoltăm împreună.

Ne-am gândit la cei mici, la familii, la cei care caută să descopere tot ce-i mai bun în satele românești cu ajutorul tuturor simțurilor, astfel încât să aibă ceva valoros de spus mai departe și să contribuie la obiectivul nostru comun: să punem suflet în România.

Singura șansă la dezvoltare și bunăsare este prin implicare, ceea ce facem împreună inclusiv în aceste zile de sărbătoare”, a declarat Călin Costinaș, Director General adjunct Profi, în timpul ceremoniei de deschidere a festivalului Suflet de România

Profi susține producătorii locali

Pentru Profi implicarea în comunitate este o tradiție căreia îi dedică timp și resurse, inclusiv Raftul cu Bunătăți Locale, cel mai amplu program de susținere a micilor producători locali artizanali.

Prima inițiativă  prin care Profi a reunit micii producători locali artizanali a fost în septembrie 2022 la Festivalul de la Apoș. Ulterior, Raftul cu Bunătăți Locale a fost lansat în magazine, prima dată în Cluj și Dâmbovița.

La finalul lunii martie, Alba a devenit al doilea județ, după Bistrița, în care programul a fost implementat în acest an. În 2023, Profi își propune să aducă Raftul cu Bunătăți Locale cu specialități din carne, conserve, lactate, ouă, panificație, pește, produse apicole, legume și fructe în 10 zone ale țării și să reunească cel puțin 100 de producători locali.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2