Stiri

185

EDA: Așteptările industriei europene a laptelui de la Președinția Germaniei la Consiliul UE

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Germania a preluat președinția rotativă a Consiliului UE. Odată cu acest moment, Eurpean Dairy Association a emis următorul comunicat:

”În aceste momente perturbatoare, președinția germană a optat pentru un logo care să simbolizeze o „Europă inovatoare și integrată în care să fie unită prin schimbul și convergerea diferitelor interese. O comunitate puternică pentru o Europă unită. O Europă înrădăcinată într-un spirit de solidaritate comună ”.

Odată cu criza indusă de COVID-19, schimbările climatice și un mediu comercial cu probleme globale, provocările globale majore vor modela președinția, care este, de asemenea, apelată la abordarea provocărilor europene ale cadrului financiar multianual, calibrarea fermelor și, cel mai important, potențialul prăbușirii pieței, după Brexit-ul de la la 31 decembrie 2020.

Laptele este esențial pentru europeni

Ultimele luni au arătat că laptele și produsele lactate sunt esențiale. Când oamenii se grăbeau în supermarketuri să cumpere adevăratele elemente esențiale pentru familiile lor, am avut greu să păstrăm stocurile de lapte și lactate: alimente hrănitoare, sănătoase, gustoase și accesibile, cu lapte de la aproximativ 700.000 de ferme lactate europene.

În contextul crizei economice de astăzi, relansarea economiei europene va sublinia faptul că laptele și produsele lactate sunt esențiale pentru coloana vertebrală economică, în special a Europei rurale. Cele 12.000 de fabrici de procesare din Uniune asigură 300.000 de locuri de muncă în Europa - esențiale pentru societatea noastră.

Cu țara nr. 1 din Europa, în producția de lapte și lactate, pe scaunul de președinție, avem încredere că solicitările noastre vor avea ecou în fața ministrului german Julia Klöckner.

Naționalismul alimentar trebuie evitat

Va fi de o importanță crucială ca orice politică a UE să fie întotdeauna realizată sub premisa pieței unice a UE. Această mare realizare a UE trebuie să fie născută în minte de către factorii politici ai UE în toate domeniile, dar trebuie reflectată și în politicile interne.

Ca o mare țară exportatoare, Germania este dependentă de o piață unică funcțională, unde nu există loc pentru tendințe protecționiste și naționalism alimentar. Acest lucru este relevant în special atunci când vine vorba de inițiative privind etichetarea de origine obligatorie, care duc la renationalizarea fluxurilor de materii prime și a piețelor și produselor segregate.

Pentru a aborda interesele potențiale ale consumatorilor, o abordare voluntară și umanizată este direcția corectă. Același lucru este valabil și pentru orice etichetă nutrițională simplificată de pe ambalaje. Este important ca astfel de inițiative să fie armonizate la nivelul UE, dar aplicarea lor ar trebui să rămână întotdeauna voluntară.

Acest lucru ar trebui să fie reținut în cadrul discuțiilor viitoare cu privire la Strategia pentru F2F pentru un sistem alimentar corect, sănătos și ecologic.

Un acord rezonabil cu Noua Zeelandă

Un Brexit dur la 1 ianuarie 2021 trebuie evitat din toate mijloacele. Un acord de succes de liber schimb între UE și Marea Britanie este un alt aspect important. Trebuie asigurată o abordare zero a taxelor, care să permită continuarea comerțului fără fricțiuni între cele două blocuri de tranzacționare.

Standardele comune și condițiile de egalitate sunt esențiale pentru a asigura condiții competitive competitive pentru ambele părți. Verificările la frontieră ar trebui reduse la un minim absolut pentru a permite comerțul să continue fără probleme.

Negocierea unui acord rezonabil de liber schimb cu Noua Zeelandă va fi, de asemenea, crucială pentru UE și sectorul lactat german. Produsele lactate trebuie întotdeauna tratate ca fiind sensibile, pentru a asigura condiții de concurență echitabile între accesul UE și Noua Zeelandă pe piețele globale.

Consolidarea unei industrii circulare

EDA s-a orientat de mult timp spre o economie mai circulară, îmbunătățind continuu sustenabilitatea generală și eficiența resurselor din sectorul produselor lactate. Suntem activi într-o gamă largă de domenii pentru îmbunătățirea continuă a performanțelor noastre în economia circulară și, de asemenea, lucrăm cu alte sectoare pe probleme precum ambalarea și reciclarea, precum și utilizarea de produse secundare și reutilizarea apei.

Vom continua să furnizăm produse nutritive, sigure și accesibile pentru cetățenii Europei și ai lumii, pe lângă angajamentul nostru pentru o economie funcțională de reciclare. MIV salută, de asemenea, Strategia UE privind biodiversitatea. Devine din ce în ce mai important pentru o producție de lactate sigură.

EDA susține, de asemenea, o strategie industrială globală și durabilă a UE, pentru a consolida dezvoltarea în continuare a lanțurilor de valoare, pentru aprofundarea pieței interne și pentru modernizarea pieței energetice”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2