129

Brânza de capră olandeză a primit statutul de produs protejat în UE

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Brânza de capră olandeză Geitenkaas Holland a primit statutul de produs de zonă geografică protejată (IGP) de la Comisia Europeană.Geitenkaas Holland, o brânză albă semi-tare, este preparată într-un mod asemănător cu Gouda, dar în compoziţia sa se foloseşte smântână pasteurizată sau lapte integral, semi-degresat sau degresat, de la capre albe olandeze, potrivit DairyReporter.com.   Ţările de Jos au recunoscut din noiembrie 2013 această brânză ca produs de indicaţie geografică protejată (IGP), care se traduce pur şi simplu prin „Brânză de capră olandeză”. Laptele de capră de la la rasele olandeze este mai întâi pasteurizată la o temperatură minimă de 71.8 C pentru cel puţin 15 secunde, înainte de a se adăuga cheag şi lapte lactic.   După închegarea brânzei şi realizarea tratamentului propriu zis, zerul este îndepărtat, iar brânza este pusă în forme, apoi presată şi înmuită în saramură. Brânza poate fi apoi maturată natural în Olanda, la o temperatură cuprinsă între 10 gradeC şi 14 grade C, pentru cel puţin 25 de zile.   „Timpul de maturare şi temperatura sunt importante pentru a crea impactul dorit pentru calităţile organoleptice ale brânzei. Expertiza creată în Olanda, în ceea ce priveşte maturarea brânzeturilor semi-tari este ceea ce dă calitatea şi aroma Geitenkaas Hollandse. Această brânză, care este moale, uşoară şi curată, trebuie să aibă un conţinut de grăsime cuprins între 50% şi 60%, iar conţinutul de sare nu trebuie să depăşească 4,1%, în substanţă uscată”. Această brânză a fost redescoperită de olandezi în 1980, iar acum ocupă o poziţie proeminentă în producţia de brînzeturi olandeze. Buna reputaţie a produsului a fost demonstrată de cifrele de vânzări, care au crescut de atunci, fără nicio campanie de publicitate pe scară largă sau vreo campanie specială de marketing.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2