Stiri

133

Rețeta Consacrată a devenit realitate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

(Agerpres) Rețeta Consacrată a devenit realitate, pentru procesatorii și consumatorii români. Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a înmânat primele 13 atestate pentru produse obţinute după reţete consacrate unor producători din industria de morărit-panificaţie şi din industria cărnii.

Potrivit unui comunicat de presă al MADR, şapte atestate au fost înmânate preşedintelui Angst, Sorin Minea, pentru reţetele consacrate de: crenvurşti cu carne de vită, jambon afumat fără os, ciolan presat, cabanos, muşchi file afumat, parizer şi salam Torpedo. De asemenea, directorul general al Rompan Proiect Service, Aurel Popescu, a intrat în posesia atestatelor pentru şase reţete consacrate: pâine albă cu cartofi, pâine cu secară, pâine semialbă cu cartofi, pâine neagră cu cartofi, franzelă Bucureşti şi împletiţii suprapuşi. Preşedintele ROMPAN, Aurel Popescu, a afirmat că la începutul lunii decembrie câteva unităţi din industrie vor scoate şi cozonaci realizaţi tot după rețete mai vechi de 30 de ani, care urmează să primească cât de curând atestatul de Rețetă Consacrată. Reţeta consacrată reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziţiei utilizate cu mai mult de 30 de ani înainte de data intrării în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obţinute conform reţetelor consacrate româneşti. MADR precizează că atestatul de produs alimentar obţinut conform reţetei consacrate româneşti este valabil pe toată perioada în care operatorul îndeplineşte criteriile şi cerinţele care au stat la baza acordării acestuia. (Mai multe, pe www.agerpres.ro) Aimintim că, potrivit domnului Viorel Morărescu, director general în MADR, și pentru 8 produse lactate a fost depusă documentaţia în vederea atestării după criteriile ”Rețeta Consacrată”. “Avem deja atestate şase produse din pâine şi şapte din carne, iar pentru opt produse din lapte s-au depus documentaţiile şi suntem în discuţii cu unităţile de procesare în vederea obţinerii atestatului şi a logo-ului Reţeta consacrată. Orice operator poate obţine această schemă de calitate, dacă îndeplineşte condiţiile, dar nu este obligatorie. Rămâne de văzut ce unităţi de procesare sunt interesate să facă produse de calitate, astfel încât românii să mănânce produse sănătoase şi verificate pe tot ceea ce înseamnă trasabilitate”, a declarat, la Indagra 2014, Viorel Morărescu, director general în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. (Mai multe, pe www.fabricadelapte.ro)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2