RepereStiri

270

Vaccinarea anti PPA are rezultate pozitive

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Autoritățile vietnameze au raportat pozitiv despre progresul programului experimental de vaccinare a țării împotriva pestei porcine africane – în ciuda unui eșec la începutul lunii septembrie. Presa locală a raportat chiar că extinderile programului sunt pe cale.

Swine Health Information Center (SHIC) din SUA a citat presa vietnameză din septembrie 2022, în care au fost împărtășite rezultate pozitive ale vaccinării, precum și încurajări pentru un control mai strict.

SHIC a scris: „În urma unui test de vaccinare efectuat de Departamentul de Sănătate Animală din Vietnam în 2 ferme cu 258 de porci, oficialii au spus că 20 de localități au implementat acum vaccinări cu un total de peste 21.000 de doze, urmând toate ghidurile adecvate”.

Test de vaccin ASF în nordul Vietnamului

Viceministrul, precum și alți reprezentanți ai Agriculturii și Dezvoltării Rurale au vizitat o fermă de familie din provincia Vinh Phuc din nordul Vietnamului.

Ei au observat acolo un test de vaccin. Într-una dintre fermele în care porcii au primit vaccinul ASF în 2 runde, mai mulți porci au avut febră ușoară, dar toți erau stabili la momentul vizitei fermei.

Suspendare temporară

La începutul lunii septembrie, Pig Progress a raportat despre suspendarea temporară a testelor de vaccinare după mai multe rezultate adverse, deoarece decesele porcilor vaccinați împotriva PPA au avut loc în provinciile Binh Dinh, Phu Yen și Quang Ngai.

Oficialii au comentat că procesele de vaccinare necontrolate, în afara respectării ghidurilor ministerului, la vârste și doze incorecte au cauzat acest lucru.

Ei au spus că furnizarea și vânzarea vaccinurilor direct către medicii veterinari și fermieri pentru auto-vaccinare a provocat moartea porcilor post-vaccinare.

Extinderea vaccinărilor PPA

Ca urmare a constatărilor lor pozitive în provincia Vinh Phuc, oficialii ministerului intenționează să extindă vaccinările PPA în curând. Planurile lor sunt să distribuie până la 600.000 de doze.

Un control mai strict al procesului de vaccinare, în conformitate cu îndrumările ministerului, instrucțiunile Departamentului de Sănătate Animală și cu țintele corecte de vaccinare va ghida procesul. Supravegherea pentru evaluarea eficacității vaccinului va continua.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2