Stiri

130

Utilizarea făinii de pește în nutriția animalelor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Specialiștii atrag atenția fermierilor implicați în zootehnie că făina de pește care apare pe piață nu are aceeași rețetă de preparare. Există făină de pește preparată din peștele devenit impropriu pentru consumul omului și făină provenită din prelucrarea peștelui proaspăt. Proteina din pește se descompune sub acțiunea enzimelor și a bacteriilor mult mai repede față de alte proteine animale, și din acest motiv apare și mirosul neplăcut care este dat de amoniac, compuși ai sulfului și alte substante rezultate prin descompunerea aminoacizilor. Mirosul pronuntat de pește este datorat și căldurii atunci când bacteriile de descompunere de pe suprafață și din interiorul peștelui devin foarte active. Pentru a evita acest fenomen peștele trebuie răcit urgent după pescuit, noteaza Agrointel. SMD Animal Food a optat pentru o făină de peste cu 65% proteină pentru a putea pune la dispoziția fermierilor un produs de o calitate net superioară la un preț accesibil tuturor. Pentru a obține același procent de proteină în furajul combinat, o făină de pește cu 80% proteină ar fi implicat cheltuieli nejustificat de mari. ”Marele avantaj al acestei făini este tocmai absența mirosului puternic de pește care pe de o parte atestă calitatea superioara a materiei prime și prospețimea peștelui, iar pe de altă parte nu influențează mirosul cărnii și al ouălor care provin de la animalele și păsările hrănite cu făină de pește. O făină care miroase puternic a pește imprimă cărnii și ouălor un miros pestilențial atât de pronunțat incât și animalul viu miroase a pește. Nu se va consuma niciodată astfel de produse. Aveti grijă întotdeauna la calitatea furajelor. Un produs impropriu poate afecta sever ferma dumneavoastră”, spune Irina Iuliana Bunescu, medic primar veterinar.(Mai multe, pe www.agrointel.ro)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2