Tehnologii

183

Utilaje de ambalare în sistem MAP

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Prezența pe rafturile magazinelor cu produse de cea mai bună calitate, care să nu își modifice proprietățile și, mai ales, care să aibă un termen de valabilitate cât mai mare, reprezintă una dintre cerințele obligatorii pentru relația cu marile rețele de retail. Una dintre cele mai performante tehnologii de ambalare este cea cu atmosferă modificată, MAP. În această ediție, prezentăm câteva propuneri care ar putea să stârnească interesul acelora care doresc să investească în astfel de echipamente.

Mașină semi-automată cu ”pat” dublu Modelul de față se pretează companiilor mici, chiar celor care de abia intră pe piață dar, mai ales, secțiilor de dezvoltare de produs. Concepute, totuși, pentru o productivitate medie, aceste echipamente dispun de două posturi de lucru deservite de un singur operator. Execuția ambalajelor este de foarte înaltă calitate, la fel ca etanșeizarea. Deși încărcarea încarcă manual tava sau cupa utilizată, procesul de igienizare și etanșeizare a ambalajului este complet automatizat, asigurând excelență în fluxul de repetabilitate. Deosebit de versatil, echipamentul este ușor manevrabil, dispozitivele și sculele utilizate pentru un anumit tip de ambalaj putând fi schimbate în numai 10 minute.   Utilaj de ambalare în sistem MAP, cu acțiune rotativă

Cu un design care asigură versatilitate sporită, echipamentul de ambalare cu acțiune rotativă se adresează atât sectorului de carne, cât și celorlate sectoare ale industriei alimentare, inclusiv cele de băuturi sau lactate.

Astfel, utilajul poate efectua ambalare în tăvi, cupe, boluri sau sticle de plastic. O particularitate deosebită este realizarea ambalajelor din materiale care se pretează utilizării cuptorului cu microunde, fapt care îl face ideal pentru ready meal. Produsele care pot fi ambalate cu acest echipament sunt: produse ready meal, carne proaspătă sau congelată, produse din carne, pește întreg proaspăt, feliat, afumat,  congelat, icre, legume și fructe, produse de patiserie, brânzeturi, iaurturi și creme etc.   High-Speed MAPComplet automatizată, mașina de ambalat de mare viteză poate realiza până la 80 de pachete pe minut, fiind din acest punct de vedere printre cele mai avansate din lume. Desigur, mașina este destinată companiilor care realizează o mare cantitate de produse. Utilajul acționează In-Line, putând fi prevăzută cu unul sau cu două posturi de ambalare. Beneficiind de o totală versatilitate, utilajul poate fi folosit în toate sectoarele industriei alimentare, putând fi ambalate produse precum: carne, pește, ready-meal, lactate, legume-fructe, condimente, nuci, alune etc.   Heavy Duty MAPUtilajul de ambalare în sistem Heavy Duty MAP, realizat integral din oțel inoxidabil acționează complet automatizat, fiind, totodată, deosebit de versatil. Schimraea dispozitivelor de ambalare și etanșeizare, potrivit tipului de ambalaj care se utilizează, poate fi efectuat în mai puțin de 15 minute. Productivitatea de 80 de pachete pe minut este realizată grație unui sistem de etanșeizare pneumatic. Utilajul poate fi livrat cu una sau două linii de încărcare-descărcare, conveierul având o funcțioanre echilibrată, evitându-se agitarea produsului finit. Controlul se realizează cu ajutorul unui panou PLC. Întregul echipament poate fi ușor integrat liniilor de ambalare deja existente la beneficiar.   Linie completă de ambalare imprimare Complete High-Speed MAP este complet automatizată, având o productivitate de 80 de ambalaje perfect etanșeizate, pe minut. Dimensiunile maxime ale tăvilor care pot fi ambalate sunt de 17,5 x 11 x 4 cm. Dimeniunile rolelor de film: Diametru maxim-11 inch; Lățime maximă: 13 inch; Dimensiunile ferestrei de imprimare: 72 cm x 65 cm. Utilajul funcționează prin simpla contectare la rețeau de 220 V/2 PH/25 A, utilizând un sistem pneumatic de etașeizare de 80 psi. Greutatea totală a utilajului este de 2.200 kg, fiind prevăzut cu propriul conveior. (Sursa: www.packaging-equipment-sales.com)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2