Stiri

161

USDA pregătește industria americană a porcului pentru lupta împotriva PPA!

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) a prezentat o serie de măsuri pentru „controlul și eradicarea” febrei porcine africane (ASF-PPA), dacă virusul este detectat în țară, informează Global Meat News.

Anunțate de USDA, sub secretarul pentru marketing și programe de reglementare, Greg Ibach, noile măsuri sunt concepute pentru a „asigura un răspuns imediat și eficient dacă ASF este detectat în SUA”.

Măsurile includ:

• Secretarul ar lua imediat măsurile necesare pentru a declara o „situație de urgență extraordinară”, instituind USDA ca lider al unei abordări naționale coordonate de control și eradicare și asigurând disponibilitatea finanțării și a resurselor suplimentare necesare pentru răspuns.

• USDA va emite un ordin național pentru a interzice orice mișcare a porcului, fapt care crește capacitatea USDA de a opri răspândirea bolii și de a acționa rapid pentru a restabili mișcarea în mod regional.

• Pentru anihilarea animalelor infectate și expuse, USDA va lucra cu industria, pentru a utiliza cele mai eficiente metode de depopulare aprobate de Asociația Medicală Veterinară Americană, adecvate pentru spațiile afectate.

• Pentru a preveni ca virusul să părăsească spațiile infectate, USDA va lucra proactiv cu industria și administrațiile locale, pentru a se asigura că producătorii au planuri de a face față eliminării carcaselor, în conformitate cu cerințele regionale și locale.

De asemenea, într-o ofertă de reducere a documentației, USDA a declarat că intenționează să plătească pentru eliminarea virusului la o rată uniformă, egală, în funcție de dimensiunea spațiilor afectate.

USDA a adăugat că cercetătorii săi dezvoltă candidați la vaccin, care „arată promisiuni împotriva ASF” și, între timp, va continua să colaboreze cu industria și partenerii de stat pentru a menține ASF în afara SUA.

„În primul rând, USDA se angajează să facă tot posibilul pentru a împiedica ASF să intre în SUA și apreciem foarte mult vigilența și parteneriatul industriei porcine în acest efort de succes până acum”, a declarat secretarul Ibach. Cu toate acestea, măsurile suplimentare pe care le anunț astăzi ne vor consolida capacitatea de a răspunde rapid și eficient la boală, dacă este detectată aici acasă. ”

 „ASF este similar epidemiologic cu afecțiunile aftoase și sistemul USDA de garanții suprapuse și eforturile de prevenire au avut succes împotriva acestei boli de peste 90 de ani acum”, a adăugat Ibach. „Suntem încrezători că aceste eforturi vor oferi aceleași protecții împotriva ASF.”

Consiliul Național pentru Producătorii de Porci (NPPC) a salutat măsurile. „Suntem recunoscători secretarului Perdue și subsecretarului Ibach pentru audierea preocupărilor producătorilor de carne de porc din SUA”, a declarat David Herring, președintele NPPC. „Rămânem angajați să lucrăm cu USDA și Vamă și Protecția Frontierei pentru a nu lăsa ASF în afara Statelor Unite.”

Vă reamintim că, pe un recent webinar GlobalMeatNews organizat pe această temă, despre care a scris și revista Meat.Milk la momentul respectiv, dr. Scott Dee, de la Pipestone Veterinary Services, a declarat că există o „șansă slabă” ca SUA să rămână neatinsă de boală și este foarte probabil că ASF este deja în America de Nord.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2