Stiri

104

În USA, crește producția de carne de porc

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Industria de carne de porc din SUA îşi revine uşor, ca urmare a costurilor tot mai scăzute ale hranei animalelor, care ar trebui să conducă la creştere mai rapidă a livrărilor de carne de porc în a doua jumătate a acestui an, spune economistul agricol Chris Hurt, de la Purdue Extension, citat de PigProgress.net. Acest fapt ar putea transforma 2014, în unul din cei mai buni ani din ultimul deceniu, pentru producătorii de carne de porc. Dacă preţurile porumbului şi al soiei de masa rămân scăzute aşa cum era prognozat, în industria cărnii de porc producţie ar trebui să continue să crească în 2015, a mai precizat Hurt, potrivit Agroazi. "Departamentul Agriculturii din SUA prognozează că numărul de porci de piaţă va fi mai, dar fracţionat în 2014. Cu toate acestea, se aşteaptă ca greutatea să crească cu aproape 2%, ceea ce ar determina la o creştere de 1-2 la sută în producţia de carne de porc pentru prima jumatate a anului 2014", a explicat Hurt. "Predicţiile de fătare pentru această iarnă şi de primăvară sunt mai mari cu 1, până la 2 la%. Luând în calcul creşterea greutăţii cu aproximativ 1,5%, se aşteaptă ca producţia de carne de porc în ultima jumătate a anului 2014 să fie mai mare de 3%. Este probabil ca producţia de carne de porc să continue să se mărească în 2015, mai scrie PigProgress.net. Creşterea continuă va aduce cu ea şi o majorare a cererii, bazată atât pe concurenţa limitată pe plan intern, cât şi a creşterii semnificative a cererii de export. Cu toate acestea, livrările de carne de vită, de porc, pui şi curcan  pot rămâne neschimbate în acest an, în SUA. În timp ce pentru producţia de carne de pui se aşteaptă creşteri de aproximativ 2%, la carnea de vită livrările vor scădea cu peste 6%.(Mai multe, pe www.agroazi.ro)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2