Stiri

230

Unilever, Mondelez și Nestlé cer instituțiilor UE eliminarea creșterii găinilor ouătoare în cuști

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Nestlé, Unilever și Mondelēz International se numără printre principalele companii producătoare de alimente care solicită o „eliminare treptată” la nivelul UE a găinilor cușcă în agricultură, informează FoodNavigator.

În prezent, se estimează că 413 milioane de găini ouătoare sunt crescute în întregul bloc, producând 6,9 milioane de tone de ouă sau produs din ouă pe an. Consumul mediu de ouă este calculat la 12 kg pe cap de locuitor pe an.

Deși s-au făcut progrese în îmbunătățirea standardelor de bunăstare a găinilor ouătoare în ultimii ani, în special prin interzicerea de către Comisia Europeană a ouălor în cuști în conformitate cu Directiva 1999/74 / CE în 2012, mulți din sectorul alimentar cred că se pot face mai multe.

În conformitate cu „sprijinul popular” pentru acțiuni legislative, o selecție de companii din domeniul alimentar și-a făcut cunoscută poziția cu privire la această chestiune. Într-o scrisoare adresată europarlamentarilor, Nestlé, Unilever și Mondelēz International, printre altele, au declarat că vor să elimine treptat utilizarea găinilor în cuști în creșterea animalelor.

Adresându-se membrilor Comisiei, inclusiv vicepreședintelui executiv Frans Timmermans și comisarului Stella Kyriakides, cohorta s-a aliniat public la Inițiativa cetățenilor europeni care cer același lucru.

Inițiativa, care este proiect gestionat de organizația caritabilă pentru bunăstarea animalelor Compassion in World Farming, își propune să facă ceea ce spune pe tablă: pune capăt găinilor în cuști din sectorul agroalimentar european. Semnatarii și-au promis angajamentul de a ajuta la reformarea industriei alimentare, „din interior”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2