Tehnologii

204

Un nou cobot, ideal pentru liniile de ambalare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Noul robot colaborativ al Mitsubishi Electric, MELFA ASSISTA, a fost dezvoltat pentru a lucra alături de operatorii umani, fără a fi nevoie de apărători sau garduri de siguranță, respectând în același timp cerințele privind distanțarea adecvată a lucrătorilor în locurile de fabricație și ambalare, informează Robothusiast.com.

Compania declară că robotul colaborativ oferă siguranță și durabilitate maximă, combinate cu ușurința de utilizare și programare, menținând totodată o repetabilitate pozițională ridicată.

Cobotul răspunde nevoilor atât pentru aplicațiile standard industriale, cât și pentru mediul înconjurător - de exemplu, poate fi furnizat cu grăsime certificată NSF H1 (orientări pentru fundația națională pentru salubritate) pentru aplicații precum sectorul alimentar și al băuturilor.

Poate efectua sarcini complexe și delicate de asamblare, deținere precisă a muncii sau operațiuni repetate de ridicare și plasare cu cel mai înalt nivel de consecvență și fiabilitate, răspunzând în același timp flexibil la mediile de afaceri și la nevoile sociale în schimbare rapidă. Exemplele de aplicații includ lucrul alături de operatorii umani în sarcini de asamblare auto sau efectuarea operațiunilor de ambalare pe liniile de producție.

Configurarea cobotului este simplificată folosind funcționalitatea directă de predare în care utilizatorul ține brațul și îl deplasează în fiecare poziție necesară; poziția este apoi salvată apăsând un buton de pe tastatura încorporată în brațul cobotului. Procesul economisește timp și intuitiv pentru operatori.

Aceasta completează software-ul de programare vizuală utilizat pentru operațiuni mai complexe - pachetul RT Visualbox permite atât funcții de mișcare și de mișcare, cât și ajustări individuale la fiecare mișcare. Acest lucru înseamnă că costurile pentru programarea suplimentară a robotului pot fi economisite, deoarece operatorii pot modifica setările fără expertiza specializată a robotului.

Cobotul MELFA ASSISTA are o precizie ridicată de repetare de ± 0,03 mm cu o sarcină utilă de 5 kg și o rază de atingere de 910 mm. Permite creșterea calității produselor, ceea ce reduce corespunzător timpul necesar pentru controlul calității, asigurând standarde de calitate superioare.

Compania a declarat că un beneficiu suplimentar este capacitatea de a-l schimba între modul de colaborare - unde operează la viteze mai mici, tipice unui cobot - și un mod de viteză mai mare pentru utilizarea într-un mediu mai „industrial de producție cooperativă”. Aceasta asigură o flexibilitate maximă a aplicației.

Diagnosticarea defecțiunilor și starea operațională sunt, de asemenea, arătate de un inel cu LED în șase culori, montat în jurul „antebrațului” robotului, care este întotdeauna vizibil.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2