Stiri

226

Un magazin Auchan din București, sursă de boli și insecuritate alimentară

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În urma unui control efectuat de o echipă a inspectorilor OPC-București și ANPC, condusă de domnul Paul Anghel-Director General ANPC, s-a constatat că un magazin Auchan din Capitală poate fi numit cu ușurință o sursă majoră de boli și insecuritate alimentară.

Aceasta, ca urmare a faptului că mâncarea, apa și băuturile răcoritoare ținute în condiții improprii ne pot afecta sănătatea. Cosntatarea a venit după ce reprezentanții Autorității pentru Protecția Consumatorilor au demarat mai multe controale la nivel național și verifică modul în care sunt păstrate produsele în magazine.

 Drept urmare, comisarii ANPC au decis să închidă pentru moment raioanele de mâncare ale unui magazin și au propus suspendarea activității până la șase luni. Iar, în cazul unui de hypermarket din Capitală, din lanțul Auchan, comisarii ANPC au propus închiderea în totalitate a magazinului.

Oficialii spun că au găsit pe lângă băuturi depozitate în soare la temperaturi uriașe și alte nereguli la raionul cu alimente și mâncare gătită.

Legat de situația constatată, ANPC precizează: ″Ținând cont de gravele deficiențe descoperite, care pun în pericol viața și sănătatea oamenilor, comisarii care au făcut control acolo au propus oprirea acestui magazin într-o perioadă de la 0 la 6 luni. Vorbim despre chestiuni care pot pune în pericol viața oamenilor, referitor la produse depozitate la peste 40 de grade, dar și la probleme cu alimente și gătite necorespunzător. Sunt condiții neacceptate, chiar dacă unii operatori economici pun mai presus aspectul financiar”.

Reprezentanții lanțului Auchan, citați de Pro Tv, au transmis că “acei câțiva paleți de apă aflați în curte au fost recepționați aseară și urmau să fie transportați în depozitul magazinului în decursul zilei de astăzi”.

În plus, aceștia au declarat că au realizat o igienizare suplimentară în cazul celorlalte raioane indicate de ANPC și au retras toate produsele care au făcut obiectul controlului. În schimb, reprezentanții Auchan nu au făcut nicio referire la condițiile total improprii de prezentare a alimentelor din raionul de ready-meal.

Zonele igienizate de reprezentanții magazinului vor putea fi redeschise doar după o verificare a inspectorilor ANPC. În schimb, restul magazinului este deschis, iar clienții pot intra să facă cumpărături.

Cu toate acestea, nu putem, însă, să nu remarcăm totala indolență a comercianților mai sus amintiți și totala lipsă de respect față de legi și consumatorii pe care îi pun în pericol de îmbolnăviri grave, neurmărind decât realizarea de profit cu orice preț, chiar și cu prețul sănătății populației.

La nivel național, astfel de controale vor continua. Comisarii ANPC au descoperit grave abateri în toate județele la magazine mari și spun că reprezentanții lor comandă prea multă marfă și o păstrează în condiții impropriii. Comercianții care încalcă regulile pot primi amenzi de până la 50.000 de lei. (Sursa foto: Pro Tv)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2