Tehnologii

502

Ultimele inovații în domeniul nutriției animale au fost premiate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

AllAboutFeed informează că Innov’Space 2023 a premiat cele mai interesante inovații din domeniul nutriției animale. Iată câteva dintre acestea.

Numărarea larvelor de insecte în substratul lor

Echipamentul Dosin’Tec este conceput pentru a ajuta la numărarea larvelor de insecte de creștere, în special musca soldată neagră și viermele de făină. Instrumentul permite numărarea larvelor de insecte în reproducere fără a le separa de substratul lor de creștere.

Inovația se bazează pe aplicarea unui algoritm de deep learning pentru analiza imaginilor care sunt expuse succesiv la iluminare duală.

În stadiul de larve, larvele mici sunt abundente, iar îngroparea lor sistematică în substratul plin cu particule alimentare face dificilă evaluarea populației în timp real în unitățile de reproducere. Produsul face posibilă identificarea a până la 95% din larve indiferent de dimensiune și eterogenitate.

Reducerea metanului la rumegătoare

Bovaer 10, cu peste 50 de teste la fermă și peste 50 de publicații evaluate de colegi, este un supliment alimentar care reduce emisiile enterice de metan, contribuind la o reducere semnificativă și imediată a amprentei de mediu a cărnii, laptelui și produselor lactate.

Este compus din 10% 3-nitrooxipropanol (3-NOP), substanța sa activă. Rezultatele au arătat o reducere medie cu 30% mai puține emisii de metan de la vacile de lapte și cu 45% la bovinele de carne de finisare.

Acum este autorizat și disponibil pentru vânzare în peste 35 de țări, inclusiv UE, Australia, Brazilia, Chile, Pakistan, Elveția și Turcia.

Numărarea automată a larvelor BSF

Larvele de muscă soldată neagră oferă o soluție promițătoare pentru găsirea de surse alternative de proteine cu conținut ridicat de proteine și impact redus asupra mediului. Ele pot înlocui făina de pește și soia, oferind aminoacizi esențiali pentru hrana animalelor.

Acest sector emergent se confruntă cu o provocare majoră: controlul calității. Făcută anterior manual, inspectarea a sute de larve de dimensiuni milimetrice este o sarcină obositoare.

Soluție alternativă împotriva riscului de Eimeria și Clostridia la păsările de curte

Un studiu a demonstrat acțiunea componentelor Forcix PY în diferite etape ale ciclului Eimeria, fără efect asupra celulelor epiteliale, prin măsurarea raportului eficacitate/toxicitate al fiecărui ingredient testat.

Produsul beneficiază de tehnologia proprie Idena ECHV și este o combinație de substanțe bioactive care și-au demonstrat beneficiile in vitro atât pentru managementul riscului Eimeria, cât și pentru Clostridium.

Calcularea rațiilor economice și autonome

Optim’Al a fost actualizat cu noile caracteristici ale sistemului INRA 2018 și încorporează constrângeri privind dependența de proteine în timpul calculului său de optimizare. Această nouă versiune este disponibilă online într-o aplicație web intuitivă și ușor de utilizat.

Utilizatorul introduce mai întâi caracteristicile animalului țintă și apoi listează furajele de inclus în calculul de optimizare.

Caracteristicile alimentelor sunt gestionate într-un tabel specific al instrumentului, permițându-i acestuia să lucreze cu alimente predefinite sau cu alimente personalizate. În urma unui calcul, instrumentul oferă cea mai puțin costisitoare și/sau cea mai autonomă rație pentru a satisface nevoile animalului țintă.

Baloți de lucernă cu suport de distribuire

Soluția propusă pentru a mușca coada este o sursă durabilă de fibre pentru a reduce agresivitatea. Oferită sub formă de baloturi de lucernă rafinată deshidratată de 20 kg, soluția este eficientă în creșterea animalelor și la ferma experimentală a cooperativei de creștere a porcilor Cooperl.

Pentru optimizarea conceptului a fost necesară dezvoltarea unui rack de distribuție specific, provocarea fiind de a permite accesul la balot pentru a nu genera frustrare sau consum excesiv.

Durabilitatea medie a unui balot este de 8 săptămâni pentru 20 de purcei, dar utilizarea sa poate fi considerată curativă de îndată ce apar primele semne de canibalism.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2