Stiri

196

UECBV solicită îmbunătățirea echilibrată a strategiei F2F

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Într-un comunicat remis redacției revistei Meat.Milk, UECVB afirmă că sectorul cărnii europene simte nevoia verificărilor suplimentare și îmbunătățirii echilibrate a strategiei Farm-to-Fork, pentru a se asigura că ceea ce se spune „nu lasă pe nimeni în urmă”.

Karsten Maier, secretar general al UECBV, a declarat: „Vom analiza textul mai detaliat și vom comenta aspecte specifice din acest proces. Desigur, așteptăm cu nerăbdare să contribuim la Acordul Verde, așa cum ne-am angajat.

Totuși, vom face acest lucru prin continuarea promovării unei animale durabile, plus producția și consumul de carne, fără să uităm că carnea este adânc înrădăcinată atât în ​​cultura noastră, cât și în obiceiurile alimentare; constituie o parte esențială a unei diete echilibrate, datorită densității sale de nutrienți și contribuie la aspectele plăcute ale socializării. "

Criza pandemică a demonstrat importanța și rolul jucat de întregul sector alimentar și, prin urmare, includerea sectoarelor de animale și de prelucrare a cărnii ca furnizori esențiali în lanțul alimentar în toată situația Covid-19.

Sectorul cărnii este un pilon economic foarte important în UE, în special pentru economia rurală din statele membre. Contribuie la angajarea directă, la mijloacele de trai ale fermierilor și la comerțul UE, iar acest lucru ar trebui să țină cont de creșterea viitoare menționată în Acordul Verde.

Sistemul alimentar al UE este foarte complex; prin urmare, aceasta trebuie să se bazeze pe o știință temeinică și pe cifre de încredere, reflectând în același timp obiectivul inițial al politicii agricole comune în Tratatul de la Roma: producerea de alimente sigure, în cantitate suficientă pentru a hrăni UE; să asigure un venit echitabil fermierilor și să garanteze prețuri accesibile consumatorilor, rămânând durabile din punct de vedere ecologic, economic și social.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2