Stiri

106

UE și Noua Zeelandă, colaborare pe piața mondială a cărnii

autor

MeetMilk.ro

distribuie

UE și noua Zeelandă doresc o cooperare mai accentuată pe piața mondială a cărnii, consideră președintele departamentului pentru ovine și bovine din Noua Zeelandă.

  Președintele departamentului pentru ovine și bovine din Noua Zeelandă James Parsons a declarat recent că veniturile agricultorilor din UE și Noua Zeelandă ar putea crește pentru ambele părți, printr-o mai bună cooperare între cele două zone, pe piața mondială a cărnii. ”Foarte multă muncă a fost depusă de-a lungul anilor pentru a construi relații trainice cu grupurile de fermieri din Marea Britanie și Europa. Acum există o mult mai bună înțelegere a faptului că a avea miel pe rafturile supermarketurilor pe tot parcursul anului este un plus pentru toată lumea, iar rolul Noii Zeelande în realizarea acestui deziderat este foarte important. De asemenea, problemele ce apar atunci când mieii aduși din Noua Zeelandă sunt vânduți în sezonul de vârf european sunt mai bine înțelese în aceste zile și este deja recunoscut faptul că este mult mai bine pentru interesele noastre colective să existe cooperare în rezolvarea acestor probleme”, a comentat Parsons.  

Întâlniri bilaterale

  Organizațiile fermierilor din Marea Britanie și Noua Zeelandă au avut un set de întâlniri pentru discuta toate aceste aspecte care ar putea, prin cooperare, să aducă beneficii pentru ambele părți. Printre participanții care au luat cuvântul în cadrul acestor întâlniri s-au numărat Meurig Raymond, președintele Uniunii Naționale a Fermierilor din Marea Britanie, și Mike Petersen, reprezentantul special pentru comerțul cu produse agricole al Noii Zeelande. Parsons a subliniat într-o declarație dată în Noua Zeelandă importanța faptului ca agricultorii și decidenții din domeniu să se concentreze pe ceea ce poate fi gestionat și realizat în fermă. ”Prea mult accent este pus pe măsurarea rezultatelor prin raportarea realizărilor pe cap de locuitor, mai degrabă decât de profitul pe hectar, sau pe producția la hectar”, a explicat președintele departamentului pentru ovine și bovine din Noua Zeelandă. Parsons și-a exprimat, de asemenea, dorința sa de a crea un parteneriat economic între Noua Zeelandă și Uniunea Europeană, pe piața mondială a cărnii: ”Noua Zeelandă a fost, și continuă să fie, un bun partener pentru Europa, dar este acum unul dintre cei șase membri ai Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) cu care Uniunea Europeană nu s-a preocupat să dezvolte un parteneriat economic, așa că am vrea să vedem progrese și în acest sens, mai ales că OMC are 160 de membri”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2