Stiri

206

UE și Noua Zeelandă au ajuns la un acord pentru semnarea Tratatului de Liber-Schimb

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Uniunea Europeană și Noua Zeelandă au încheiat negocierile pentru un acord de liber schimb care ar putea stimula afacerile cu bunuri și servicii între cei doi parteneri cu 30%.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut anunțul după o întâlnire la Bruxelles cu prim-ministrul Noii Zeelande Jacinda Ardern, aceasta din urmă spunând că au durat 14 ani de când ideea unui astfel de acord a fost lansată pentru prima dată.

Negocierile de liber schimb au început la jumătatea anului 2018 și, pentru UE, acordul va pune comerțul blocului cu Noua Zeelandă la egalitate cu țările care au deja un pact comercial cu Noua Zeelandă, în special cele ale CPTPP din 11 națiuni Asia-Pacific. afacere.

Acordul va elimina tarifele pentru o gamă largă de produse și va fi primul lovit de UE care include posibilitatea de sancțiuni în cazul în care oricare dintre părți încalcă standardele de mediu sau de muncă, planuri pentru care au fost prezentate abia săptămâna trecută.

Tarifele vor scădea pentru exporturile UE, cum ar fi carnea de porc, vinul, ciocolata, dulciurile din zahăr și biscuiții. UE se va deschide către mai multe produse lactate și carne de vită din Noua Zeelandă, o zonă sensibilă pentru unele țări UE.

„Este probabil cinstit să spunem că nimănui nu-i place, așa că trebuie să fi înțeles bine”, a spus ministrul comerțului din Noua Zeelandă, Damien O’Connor, pe jumătate în glumă, când a fost întrebat despre compromisurile făcute în timpul unei etape finale dure a negocierilor. .

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2