Stiri

124

Tradiții românești: Riteș maramureșean

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania. Rețeta tradițională din Maramureș ”Riteș” a fost oferită de Pensiunea Ideal, din Baia Mare, județul Maramureș și a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”. Fotografiile rețetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions Ingrediente: 500 g făină albă Gold Maya, 200 g zahăr, 1 linguriță de sare Kotanyi, 1 linguriță de bicarbonat Dr. Oetker, 100 g ulei Argus. Mod de preparare: Intr-un bol se pune făina Gold Maya, sarea, bicarbonatul și apa și se framântă până se obține un aluat gros. Aluatul obținut se împarte în 4 bucăți egale, care se întind sub forma unei plăcinte, iar peste fiecare foaie se adaugă zahăr și ulei. Fiecare bucată de aluat se rulează, apoi se împaturește în formă de melc și pe urmă se întinde cu sucitorul. Se prăjesc în ulei încins până ce capătă o culoare aurie.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2