Stiri

137

Tradiții românești: Pături cu carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania. Ingrediente: Făină de mălai Gold Maya, Cârnați de casă,  branza de oaie framantata cu sare,untură – pentru prăjit, lapte acru (iaurt) de oaie – pentru servire Mod de preparare Se face o mămăligă tare din făina Gold Maya. Se prăjeste cârnatul în untură de porc. Se frământă brânza sau se dă pe răzătoare. Se pune un strat de mămăligă, un strat de brânză, presărată, un strat de rondele de cârnați prăjiți dupa care iar un rand de mamaligă, brânză și cârnați, în funcție de câte ”pături” va avea produsul final. Mod de servire Se serveste cu iaurt de oaie sau de vacă, acrișor. Secretul bucătarului Pentru un plus de savoare, ”Păturile” se ”pregătesc” într-un vas de yena sau un castron care se pune câteva minute la cuptor pentru ca brânza să se topească. Suplimentar, în fiecare strat se adaugă cartofi prăjiți și se toarnă cu lingura untură.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2