Stiri

213

Tönnies își vinde compania de porci din Rusia către CP Foods

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Charoen Pokphand Foods își propune să cumpere APK Don, filiala rusă a producătorului german de carne Tönnies, pentru 22 miliarde de ruble (290 milioane USD), a declarat compania într-un comunicat citat de PigProgress.

Se preconizează că preluarea va fi închisă în ianuarie 2022. CP Foods este în prezent al 9-lea cel mai mare producător de porci din Rusia, cu o cotă de 2,6% din producția de carne de porc din Rusia sau 129 200 de tone. APK Don este pe locul 11 ​​cu 2,3% sau 112.700 de tone.

În 2020, APK Don a generat 10,4 miliarde de ruble (145 milioane dolari SUA) din venitul net, cu 10% mai mare comparativ cu anul precedent.

Însă, Tönnies plănuiește de mult să construiască o exploatație de producție de porc integrată vertical în Rusia. Recent, compania și-a schimbat strategia și a decis să părăsească Rusia, a declarat Sergey Kovalev, directorul Uniunii Ruse a Producătorilor de Porc (RUPP).

Cu toate acestea, CP Foods își extinde prezența pe piața rusă și, de îndată ce încheierea tranzacției de preluare, va concura pentru primele 5 poziții din Rusia, a spus Kovalev.

Artem Motorny, partener executiv al firmei financiare ruse Walnut Capital, a declarat ziarului rus Vedomosti că CP Foods este dispus să plătească un preț bun pentru afacerea APK Don. Luând în considerare datoria, prețul anunțat este egal cu aproape 2 venituri anuale.

"Doar un număr limitat de investitori ruși sunt dispuși să plătească câștigurile anuale de 1,2-1,4 ori și numai în cazuri excepționale, deoarece rentabilitatea companiilor agricole din Rusia este volatilă", a spus el, adăugând că, excluzând datoria, valoarea APK-ului Donul este estimat la 8,6 miliarde de ruble (115 milioane de dolari SUA).

Exporturile de carne de porc pot asigura o creștere suplimentară. În acest sens,  Motorny a adăugat: „APK Don este un activ de înaltă calitate care include ferme moderne de porci. În prezent, nu există oferte similare pe piață, motiv pentru care investitorii au fost gata să plătească în exces.

Piața de porc din Rusia este deja saturată, dar livrările la export ar putea asigura o creștere suplimentară a producției de carne de porc în țară”, a adăugat el.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2