Tehnologii

213

Tetra Pak raportează o reducere cu 20% a emisiilor de GES

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Tetra Pak a raportat o reducere cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) din lanțul valoric din 2019, precum și o reducere cu 47% a emisiilor în cadrul propriilor operațiuni, a declarat firma de ambalare în cel mai recent Raport de durabilitate.

Potrivit Tetra Pak, realizarea de până în prezent îl pune „pe drumul cel bun” pentru a-și atinge obiectivul de zero emisii nete de gaze cu efect de seră (GES) în propriile operațiuni până în 2030 și îi încurajează munca cu furnizorii, clienții și alte părți interesate pentru a realiza zero emisii de GES de-a lungul lanțului valoric până în 2050.

Colaborare „mai importantă ca niciodată”

„Colaborarea în industria alimentară este din ce în ce mai importantă pentru a alimenta o populație în creștere în mod durabil”, a comentat Adolfo Orive, președinte și CEO la Tetra Pak.

„Prezența noastră globală și soluțiile end-to-end ne oferă în fiecare zi oportunități de a colabora cu părțile interesate din întreaga lume. lanțul valoric, de la fermieri și producători de alimente, la furnizori, factori de decizie, consumatori și alții.

„Înțelegem responsabilitatea care vine cu acest rol. Rămânem angajați să ne jucăm rolul pentru a transforma sistemele alimentare ale lumii, pentru a ne asigura că sunt mai sigure, mai rezistente și mai durabile.”

Printre reperele recente atinse de companie se numără o nouă cutie de băuturi aseptică, prevăzută cu o barieră pe bază de hârtie, care reduce amprenta de carbon a produsului respectiv cu o treime.

Acest carton a fost dezvoltat în urma unei investiții de 100 de milioane de euro în cercetarea și dezvoltarea ambalajelor anul trecut, în timp ce aceeași investiție este planificată anual în următorii cinci până la zece ani.

Raport de sustenabilitate

Raportul de durabilitate evidențiază câteva realizări cheie ale Tetra Pak. Compania a ajutat 64 de milioane de copii din 49 de țări să obțină acces la lapte și alte băuturi hrănitoare prin programele de hrănire școlară.

În plus, cantitatea de ambalaje din carton colectate și trimise spre reciclare la nivel mondial a crescut cu 7% față de 2022, iar volumul de poliAl trimis spre reciclare a crescut cu 14%.

Tetra Pak a fost inclus în „A List” CDP Forests pentru al optulea an consecutiv. Compania a primit, de asemenea, un rating „A-” în Securitatea apei, în ciuda faptului că a fost primul an de raportare în acest domeniu. (Foto: Tetrapak) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2