Tehnologii

333

Tetra Pak investește în soluții pentru a reduce pierderile de alimente în timpul producției

autor

MeetMilk.ro

distribuie

European Supermarket Magazine informează că Tetra Pak că își extinde serviciile pentru a crește eficiența producătorilor de alimente și băuturi în combaterea pierderii de alimente.

Abordări diverse

Firma de ambalaje își propune să abordeze diferitele moduri în care apar pierderile în procesul de producție a alimentelor, de la materii prime la utilizarea apei și eliminarea deșeurilor.

Tetra Pak a făcut referire la un raport al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, care arată că aproximativ 14% din alimentele din lume, evaluate la 400 de miliarde de dolari (376 de miliarde de euro), se pierd anual între recoltare, producție și piata cu amanuntul.

Pierderea alimentelor înseamnă și pierderea apei. World Resources Institute menționează că, ca urmare a risipei a 1,3 miliarde de tone de alimente în fiecare an în întreaga lume, se irosesc și aproximativ 45 de trilioane de galoane de apă.

Soluții de reducere a deșeurilor

Suita Tetra Pak de soluții de reducere a deșeurilor include consumabile, componente ale fabricii și upgrade-uri, inclusiv soluții de filtrare a apei și consumabile pentru reducerea apei uzate în diferite zone dintr-o fabrică client.

Soluțiile sale de management al activelor pentru echipamente încorporează soluții personalizate bazate pe rezultate, unități de întreținere și asistență la distanță.

Tetra Pak a adăugat că soluțiile cresc timpul de funcționare al echipamentului, reduc timpul de răspuns alături de reparații și prelungesc durata de viață a echipamentului.

Compania a fost recent recunoscută de Kepner Tregoe cu un premiu pentru excelență pentru implementarea metodelor de rezolvare a problemelor în fabricarea ambalajelor alimentare.

„Să ne intensificăm eforturile”

„Ne intensificăm eforturile pentru a ajuta la abordarea pierderilor în producția de alimente, de exemplu, îmbunătățirea performanței mașinilor, minimizarea defecțiunilor care ar putea duce la oprirea producției și o pierdere ulterioară de alimente.

Pentru aceasta ne vom concentra pe renovarea echipamentelor existente, modernizarea și revânzarea mașinilor uzate către asigurați-vă că nimic nu se irosește”, a spus Roberto Franchitti, vicepreședinte executiv, servicii la Tetra Pak.

„Acest lucru contribuie în cele din urmă la o producție responsabilă și o economie circulară”, a adăugat el.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2