Stiri

280

Tendințe alimentare și teme de top la IFFA 2022

autor

MeetMilk.ro

distribuie

2022 este anul IFFA, cel mai mare târg mondial dedicat sectorului global de carne. Tocmai de aceea, industria așteaptă cu mare nerăbdare cel mai important loc de întâlnire pentru a discuta despre inovații pe teme de top: automatizare, digitalizare, siguranță alimentară, sustenabilitate, tendințe alimentare și individualizare.

Cerințele pentru producția de carne și alternative de carne sunt ridicate: siguranța alimentară, lipsa lucrătorilor calificați, eficiența costurilor, transparența în lanțul de aprovizionare, protecția climei și o mare varietate de produse, împreună cu noile nevoi ale clienților, sunt câteva dintre provocările majore ale anii următori.

Industria va prezenta soluții pentru a face față acestor provocări la IFFA ̶ Technology for Meat and Alternative Proteins ̶ din Frankfurt pe Main, în perioada 14-19 mai 2022.

Automatizare și digitalizare peste tot

Automatizarea continuă să fie una dintre problemele de top în industria cărnii și proteinelor: soluțiile robotizate moderne cuplate cu inteligența artificială joacă un rol important în optimizarea proceselor și, în același timp, în creșterea randamentului, flexibilității și siguranței alimentare.

Siguranța alimentară este esențială și soluțiile inovatoare în designul igienic sunt, prin urmare, în centrul atenției IFFA.

Prin înregistrarea și conectarea inteligentă a tuturor datelor, producția poate fi monitorizată în timp real și posibilele defecțiuni în funcționare pot fi detectate imediat.

Digitalizarea, o altă temă de top la IFFA 2022, oferă noi posibilități de transparență și trasabilitate în lanțul de aprovizionare, precum și managementul calității.

Următorul pas în viitor este Data-Driven Factory: fluxul de date în ambele direcții între producție și punctul de vânzare permite idei de produse și marketing complet noi.

Proteine ​​alternative și calitate durabilă

Pe agenda IFFA se află producția neutră din punct de vedere climatic – un obiectiv stabilit de UE în Pactul Verde până în 2050.

Ce evoluții ulterioare sunt pentru a crește eficiența energetică și a resurselor? Ce concepte pot fi folosite pentru a contracara risipa alimentară?

Cum poate fi redus materialul de ambalare fără a reduce calitatea? Expozanții și ofertele de la IFFA 2022 vor oferi răspunsuri la toate aspectele sustenabilității.

Comportamentul consumatorilor s-a schimbat - varietatea produselor este în continuă creștere. Flexitarienii apelează la produse făcute din proteine ​​alternative pe lângă carne și nu doresc să renunțe la modelele alimentare familiare de acolo.

Industria și comerțul reacționează la această tendință alimentară cu o varietate de alternative la carne.

Prin urmare, IFFA 2022 va prezenta atât tehnologia de proces a cărnii, cât și a proteinelor alternative, care conțin produse pe bază de plante sau carne de cultură.

Pandemia de coronavirus are, de asemenea, o influență asupra comportamentului consumatorilor. Aici comerțul poate nota cu mâncarea de înaltă calitate.

Măcelarii inovatori se deosebesc de mărfurile produse în masă cu o gamă individuală și regională de produse. Prin individualizarea gamei lor, de asemenea o temă de top la IFFA, ei răspund nevoii clienților de un gust inconfundabil și de calitate superioară.

Mai multe informații despre temele de top ale IFFA: http://iffa.com/top-themes

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2