Tehnologii

178

Tapflo a lansat o nouă serie de pompe duble cu diafragmă, acționate electric (EODD)

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Tapflo a introdus cu succes o serie complet nouă de pompe cu diafragmă, de această dată acționate electric, o abordare nouă, mai ecologică, a pompei AODD tradiționale.

Aceasta a fost una dintre primele pompe EODD pe care le-am pus în funcțiune, fiind instalată în aprilie 2019 la o instalație de tratare a apelor uzate, efectuând pomparea nămolului cu calcar. Are un pH de 6 până la 9, conține FeCl3 și este foarte abrazivă.

Dimensiunea particulelor variază de la 1 la 5 mm. Pompa funcționează la 50 Hz generând 90 l / min debit la 1-1,5 bar. Pompa funcționează 24/7, ceea ce înseamnă că are o durată de rulare de peste 9.000 h și a făcut mai mult de 185 de milioane de lovituri.

După o perioadă de 6 luni, s-a efectuat o verificare de întreținere la pompă și, numai ca precauție, diafragmele unde au fost înlocuite. Pompele Tapflo (din care acum clientul le are 2 oprite), au înlocuit pompele cu furtun și cavitatea progresivă.

Prima a suferit furturi spontane la fiecare 3-6 luni, iar celălalta a necesitat o înlocuire a statorului la fiecare 2-3 luni. Pompă sanitară cu diafragmă electrică cu diafragmă FKM și bile cu valve PTFE, reductor mai mare.

Clientii utilizau o pompă AODD concurentă, dar datorită mișcării rapide a diafragmei într-o pompă convențională, au experimentat acumularea de latex nedorită în interiorul pompei, ceea ce a dus la blocarea prizei. Am selectat o pompă alternativă, dar polimerizarea din latex a fost încă prea mare.

A fost momentul când am lansat pe piață pompa EODD. La frecvență redusă, se caracterizează printr-o funcționare mult mai lină între cicluri. În mod deliberat, am supradimensionat pompa pentru a o rula la turații mici (5 Hz ~ 6 rpm), cât mai lent, pentru a asigura o manevrare blândă a produsului. Ambele pompe EODD au trecut cu succes testarea și punerea în funcțiune și sunt acum în funcțiune din ianuarie.

Tapflo Group este un furnizor independent, suedez, de familie, producător și furnizor global de pompe cu diafragmă, pompe centrifuge și alte echipamente industriale.

Compania a fost fondată în Kungälv, Suedia, în anul 1980, și de atunci lucrează la proiectarea și fabricarea pompelor cu diafragmă din serie termoplastică, metalică și sanitară, precum și cu o gamă completă de pompe centrifuge și echipamente industriale.

După ani de dezvoltare dinamică, compania a evoluat în Grupul Tapflo cu operațiuni la nivel mondial.

Produsele și serviciile Tapflo sunt disponibile în 75 de țări de pe 6 continente. Tapflo este reprezentat la nivel mondial de companiile proprii Grupului Tapflo și de distribuitori selectați cu grijă, asigurând cea mai înaltă calitate a serviciilor Tapflo pentru confortul clienților noștri.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2