Stiri

125

SUA introduce o nouă lege a etichetării cărnii de vită

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Noi norme privind etichetarea cărnii de vită trebuie să fie introduse anul viitor în SUA, după dezbateri ample. Producătorii şi retailerii vor trebui să ofere consumatorilor mai multe informaţii despre cum să pregătească, în condiţii de siguranţă, produsele de carne.   „Etichetarea cărnii de vită, care va cuprinde inclusiv instrucţiuni degătire, pe ambalaj, reprezintă paşi importanţi în a ajuta consumatorii să pregătească, în condiţii de siguranţă aceste produse”, a declarat Al Almanza, şeful Departamentului de siguranţă alimentară pentru agricultură (USDA), potrivit GlobalMeatNews.com. „Această schimbare va duce la o siguranţă în ceea ce priveşte mesele mai sigure şi va produce mai puţine boli”, a mai spus oficialul american.   Pentru a spori fragilitatea cărnii, unele bucăţi de carne sunt frăgezite mecanic, prin perforare cu ace sau lame mici, cu scopul de a sparge ţesutul. Acest procedeu însă, poate introduce agenţi patogeni pe suprafaţa tăiată, ceea ce face ca procesul de gătire corectă să fie foarte important şi necesar. Prezenţa potenţială a agenţilor patogeni în interiorul acestor produse înseamnă că această carne trebuie gătită în cu totul alt mod decât cel obişnuit. Noile norme de etichetare, care vor intra în vigoare în luna mai a anului 2016, ar trebui să poarte aceste etichete, prin care să se stipuleze clar că, la procesarea cărnii, au fost folosite lame sau ace mecanice. Etichetele trebuie să includă, de asemenea, instrucţiuni de gătit, astfel încât consumatorii să ştie cum să prepare sănătos carnea, în condiţii de maximă siguranţă.   Barry Carpenter, preşedintele Institutului de carne din Americade Nord, a declarat că toate companiile de carne vor pune în aplicare aceste noi instrucţiuni: „Suntem încrezători în siguranţa produselor care sunt frăgezite mecanic, pentru că acestea cresc fragilitatea acestora, iar aces lucru reprezintă o calitate pe care consumatorii de carne o apreciază la produsele pe care le cumpără”, a mai spus Carpenter.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2