Tehnologii

511

Studiu Tetra Pak: Evoluția procesării UHT a laptelui

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Laptele procesat la temperaturi ultra-înalte (UHT) a fost o alegere populară de când a fost inventat la sfârșitul anilor 1950, câștigând o popularitate pe scară largă pentru calitățile sale unice, durata lungă de valabilitate și confortul transportului și depozitării, se arată într-un studiu Tetra Pak pe această temă, citat de DiryReporter.

Oportunități neexploatate

Pe măsură ce consumul de lapte continuă să crească în majoritatea părților lumii, există încă oportunități substanțiale neexploatate pentru cei dornici să valorifice acest produs clasic.

Consumatorii caută în mod constant produse noi, dar laptele ca concept este departe de a fi nou. Așadar, este esențial să veniți cu concepte relevante și atrăgătoare, abordând în mod ideal nevoile nesatisfăcute ale consumatorilor.

 Abordarea și modul de lucru Tetra Pak implică împărtășirea celor mai recente cercetări și perspective ale consumatorilor și echipele interfuncționale vă ghidează prin sesiunile de ideare. Scopul este de a găsi concepte de produs care sunt pe deplin aliniate cu marca dvs. și cu publicul țintă ales.

Laptele, deși este nutritiv natural, poate fi ușor transformat pentru a satisface dorințele specifice ale consumatorilor pentru beneficii funcționale suplimentare. De la pandemia de COVID-19, consumatorii au căutat elemente care întăresc imunitatea, cum ar fi vitamina D sau zinc. Și cu un accent mai mare pe sănătatea mintală, laptele amestecat cu mușețel pentru un somn îmbunătățit își găsește fanii devotați.

O bază ideală

Gustul ușor dulce al laptelui UHT îl face, de asemenea, o bază ideală pentru produsele aromate, permițând un conținut redus de zahăr - o propunere atractivă în mijlocul dezbaterii continue despre zahăr.

Mai mult decât atât, comoditatea din mers a laptelui UHT îl face perfect pentru băuturile îmbogățite cu proteine, destinate pasionaților de sănătate și fitness. Explorarea gusturilor noi, adăugarea de funcționalități și chiar încorporarea de particule, deschide porțile către inovație.

Indiferent de obiectivele tale, tehnologii alimentari de la Tetra Pak sunt alături de tine, ajustând ingredientele și formulele, precum și ajustând procesele, până când rețeta ta răspunde așteptărilor tale.

De la testele Accelerator Lab până la pregătirea extinderii producției industriale la centrele sale de dezvoltare a produselor, oferă asistență cuprinzătoare.

Alegerea ambalajului potrivit

Gama variată de soluții de ambalare a Tetra Pak oferă un grad ridicat de flexibilitate, permițându-vă să creați un pachet distinctiv care să vă reprezinte marca și să iasă în evidență la raft. Mare sau mic, de bază sau premium, Tetra Pak vă poate ajuta să găsiți prețul potrivit pentru consumatorii dvs. și pentru ocazie de băut - fie acasă, fie în deplasare.

Tetra Pak nu vă poate ajuta doar să identificați ceea ce are nevoie de lapte din punct de vedere al funcționalității și al designului.

Odată cu creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor cu privire la alegerile responsabile, Tetra Pak vă poate ajuta, de asemenea, să vă comunicați valorile prin etichetarea din față a ambalajului, certificate și coduri QR care permit o implicare suplimentară cu consumatorii.

Și, deoarece ambalajele Tetra Pak pentru distribuția ambientală sunt fabricate în mare parte din surse regenerabile, vă întărește angajamentul față de sustenabilitate.

Eficiență și flexibilitate cu tehnologia de procesare OneStep

Procesele UHT sunt uneori considerate a fi costisitoare și complexe, dar nu este neapărat cazul. Cel mai rapid și mai eficient mod de a produce produse lactate UHT este cu tehnologia inovatoare OneStep, care combină separarea, standardizarea, amestecarea și tratamentul termic într-un singur pas.

Această abordare oferă o varietate de formulări și schimbări rapide de produs, reducând în același timp consumul de utilități în mod semnificativ.

Puteți începe de la lapte crud sau lapte praf, sau o combinație a ambelor. Prin eliminarea etapelor de pasteurizare și depozitare intermediară, timpul de procesare este scurtat de la două zile la doar câteva ore. Dacă începeți de la pulbere, OneStep combină amestecarea concentratului cu amestecarea în linie, astfel încât nu este necesar un pasteurizator separat.

Și nu este nevoie nici de rezervoare mari de stocare. Cu mai puține rezervoare, mai mici, există mai puțină curățare la loc (CIP), mai puțină întreținere și pierderi mai mici de produs. După cum notează Dick Evander, Line Solutions Manager la Tetra Pak: „Beneficiile pot fi semnificative, costurile fiind reduse cu până la 50% în total”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2