94

Studiu britanic: Laptele organic are cu 32% mai puţin iod

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Laptele organic conţine cu aproape o treime mai puţin iod decât laptele proaspăt, obţinut convenţional, este concluzia unui studiu recent, efectuat în Marea Britanie.   Cercetătorii de la Universitatea Reading au publicat recent studiul “Efectul de tip lapte şi prelucrarea concentraţiei de iod din laptele organic şi convenţional în retail: implicaţii pentru nutriţie”, iar concluzia lor este îngrijorătoare: nivelurile de iod sunt cu 32,2% , mai mici în laptele organic, potrivit DairyReporter.com. “Laptele organic şi UHT nu sunt rele şi au numeroase beneficii pentru sănătate”, a declarat Ian Givens, cercetător al Universităţii Reading. Dar, pentru a obţine aceeaşi cantitate de iod ca aceea care se regăseşte într-o jumătate de litru de lapte pasteurizat convenţional, va trebui să beţi cu o jumătate de halbă în plus, de lapte organic sau UHT.   Organizaţiile de sănătate, inclusiv Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS), recunosc rolul jucat de iod în dezvoltarea creierului copilului. Studiile recente au descoperit că mamele care au un deficit de iod în timpul sarcinii, nasc copii cu un IQ mai mic”. Judith Bryans, CEO Dairy UK, a declarat la conferinţa de presă de la Universitatea Reading: “Faptul că vacile ecologice nu primesc iod din furaje poate explica de ce nivelurile de iod, în trecut, erau mai mici în laptele organic. Această practică însă, a fost schimbată acum.   La sfârşitul anului 2014, industria a reluat practica îmbogăţirii furajelor cu iod şi testarea recent, din ianuarie 2015, făcută pe un număr reprezentantiv de eşantioane de lapte, nu au găsit nicio diferenţă semnificativă a nivelului de iod între laptele organic şi cel convenţional”, a mai susţinut Judith Bryans, CEO Dairy UK. Disputele însă, continuă.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2