Stiri

339

Studenții USAMV Cluj-Napoca au prezentat rețete străvechi la un festival al Produselor Tradiționale

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, prin Facultatea de Agricultură, a organizat ediția a XVI-a a Festivalului Produsului Tradițional, susținut de studenții din anul IV de la Ingineria mediului, în cadrul cursului de Controlul și Certificarea Produselor, coordonat de Conf. dr. Avram Fițiu.

Studenții au prezentat rețete de produse tradiționale din județele din care provin, inclusiv caietele de sarcini ale rețetelor, care au fost jurizate de profesori, alături de specialiști în gastronomie și tradiții populare.

Au fost prezentate spre jurizare și degustare următoarele rețete tradiționale:

cozonac cu nucă de Apahida, palaneț cu brânză de Mociu, pască tradițională de Chiuza, pătură cu brânză de Berindu, sarmale de ReceaCristur, scrob de Mărișel, pâine cu maia de Feleacu, vărzar de Rediu, palaneț de Mociu, varză a la Cluj  (toate dinjud. Cluj), tochitură moldovenească de Piatra Neamț, bere tradițională din Dorna Candrenilor (jud. Neamț), plăcintă poale-n brâu de Bucovina, cozonac cu nucă din Bucovina (jud. Suceava), gogoși și scorușe de Luduș (jud. Mureș), sarmale cu păsat de VamaOaș (jud. Satu Mare) și pancove de Cernești (jud. Maramureș).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2