Stiri

225

Statista: Preformerul retailului alimentar din România e Lidl

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ultimele evoluții ale consumului din România indică creșteri la toate categoriile, indiferent de faptul că și prețurile au crescut, dar și inflația. Acestea ar fi concluziile unei analize efectuate de compania de analiză de piață Statista.

Referindu-se la aceste evoluții, Simina Niculiță, Partner & Head of Retail Agency la Colliers, a declarat: „Cheltuielile de consum, care reprezintă în mod natural mai mult de două treimi din PIB, au fost un indicator principal al bunăstării pieței de retail.

Mai mult decât atât, puterea tot mai mare a cheltuielilor online a fost un motor important, în special în timpul crizei COVID-19. Industriile de sport, de bricolaj și de articole destinate îmbunătățirii nivelului de trai au înregistrat o creștere fără precedent și o cerere ridicată pentru un sortiment distinct de produse.

De asemenea, și produsele de uz casnic au prosperat, deoarece tot mai multe persoane și-au petrecut timpul acasă, vânzările în magazinele de profil fiind cu aproape 10% mai mari decât nivelurile anterioare pandemiei.

De asemenea, printre cei mai performanți retaileri de produse alimentare din România se numără Carrefour, Kaufland, Mega Image și Profi, însă, potrivit Statista, câștigătorul clasamentului lanțurilor de retail în categoria produselor alimentare în funcție de cifra de afaceri anuală de anul trecut a fost discounterul german Lidl".

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2