Stiri

204

Start bun pe burse, în 2021, pentru piața lactatelor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Prețurile produselor lactate au cunoscut un început puternic în 2021. Cea mai recentă licitație de comerț global cu produse lactate (GDT,) din 19 ianuarie, a arătat o creștere de 4,8%, a cincea creștere la rând.

Revizuire de prognoză

ANZ Noua Zeelandă și-a revizuit prognoza prețului laptelui la fermă pentru sezonul 2020-2021 la 5,18 dolari SUA pe kg de lapte solid, de la 4,82 dolari SUA pe kg de lapte solid.

Previziunile băncii se îndreaptă acum către capătul superior al orientării Fonterra privind prețul laptelui de 4,82 USD - 5,25 USD pe kg de lapte solid. ANZ rămâne prudentă cu privire la perspectivele pe termen lung. Banca vede în continuare posibilități de reducere a prețurilor produselor lactate în a doua jumătate a anului 2021, ceea ce va avea un impact asupra prețului laptelui pentru sezonul viitor.

Aprovizionarea globală cu lapte a continuat să se extindă, dar până acum cererea ține pasul, subliniază ANZ. "A existat o creștere durabilă a aprovizionării cu lapte în unele dintre principalele regiuni de export de lactate din lume, inclusiv în Statele Unite, UE, Australia și Noua Zeelandă. S-a temut că această aprovizionare suplimentară nu va putea fi absorbită de piețelor, dar până acum cererea pare să reziste bine. "

Covid-19, prețuri mai mari, impactul alegerilor din SUA

Provocările logistice provocate de Covid-19 au provocat întârzieri în unele porturi cheie din China, ceea ce a crescut timpul de expediere. Pentru a compensa timpul mai lung pentru a aduce produsul pe piață, firmele de transport maritim și-au ridicat prețurile, deoarece întârzierile înseamnă că pot face mai puține călătorii. Dar produsele lactate din Noua Zeelandă sunt încă pe piață relativ bine, spune ANZ.

Rabobank Noua Zeelandă și-a mărit prognoza prețului laptelui la fermă, la 5,04 dolari SUA pe kg de lapte solid pentru sezon. Analistul principal Rabobank, Emma Higgins, spune că cererea de import continuă să fie fermă pe piețele asiatice care au controlat cu succes Covid-19.

"Acest lucru a contribuit la faptul că prețurile la lactate rămân ridicate pe toată perioada de vârf a producției sezoniere", spune analistul Rabobank.

„În plus, am văzut programul european de depozitare privată reducând stocurile de brânză și lapte praf degresat în luna octombrie, iar aceste inventare europene mai mici - precum și retragerea stocurilor în SUA - sunt un alt lucru pozitiv pentru cererea și produsele lactate prețurile merg înainte ".

Potrivit lui Higgins, mai mulți factori în 2021 ajută sentimentul pozitiv al consumatorilor pe piețele cheie ale produselor lactate. Acestea includ starea avansată a mai multor vaccinuri Covid-19, mai puțină incertitudine politică după alegerile din SUA și un dolar SUA mai slab care ajută prețurile mărfurilor și proiecțiile pentru creșterea economică în majoritatea regiunilor.

În 2021, proiectăm că producția de lapte va continua să crească în toate regiunile cheie, totuși ne așteptăm ca creșterea să fie mai lentă.

Analistul Higgins declară că este important de menționat că mai există câteva amenințări la adresa recuperării lactatelor la nivel mondial. "Pandemia este departe de a fi terminată și în prezent vedem cazuri de Covid-19 în creștere în Europa, SUA și America de Sud.

Acest lucru are ca rezultat creșterea restricțiilor privind serviciile alimentare în aceste țări, ceea ce va încetini redresarea în acest sector." de mai puțin sprijin guvernamental - care a fost un motiv cheie pentru o cerere puternică și un comerț sănătos în timpul pandemiei - ar putea fi, de asemenea, semnificativ în prima jumătate a anului 2021 ".

Higgins subliniază câștigurile producției de lapte la exportatorii de lactate Big-7 - Brazilia, Argentina, Uruguay, UE, SUA, Australia și Noua Zeelandă - sunt stabilite moderat în 2021, după o creștere puternică în 2020. „În 2021, proiectăm producția de lapte să crească în toate regiunile cheie, cu toate acestea ne așteptăm ca creșterea să fie mai lentă, cu o producție suplimentară de 2,7 miliarde de litri proiectată în total. "

Pe baza datelor recente și a prețurilor așteptate mai mari ale laptelui, prognoza producției de lapte a Departamentului SUA pentru 2021 a fost ridicată la 103 miliarde kg, cu 0,18 miliarde mai mare decât prognozele de luna trecută.

Datorită perspectivelor economice îmbunătățite, îmbunătățite de acțiunile guvernului federal de stimulare a economiei și de anunțurile USDA privind achizițiile de produse lactate, așteptările cererii interne a SUA pentru produse lactate s-au consolidat, spune USDA.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2