Tehnologii

116

Specialitati care se pot realiza cu produse SARDES

autor

MeetMilk.ro

distribuie

MACROU AFUMAT CU MAIONEZA Ingrediente: BATOG DE MACROU (sau MACROU AFUMAT) : 400 g CEAPA USCATA : 1500 g OTET 9° : 50 ml SARE MARUNTA DE BUCATARIE : 50 g MAIONEZA : 250 g 2 - 3 CARTOFI FIERTI IN COAJA : 400 g 1 -2 MORCOVI FIERTI : 200 g MASLINE : 100 g MOD DE PREPARARE: Se curata ceapa si se taie felii subtiri (à la Julienne). Se pune intr-un vas de 4 litri, se adauga sarea si se framanta pana cand se inmoaie si lasa zeama. Se adauga otetul si 500ml apa, se acopera si se tine la frigider o ora. Se scoate, se clateste cu apa curenta si se pune intr-o strecuratoare la scurs. Apoi se introduce inapoi in vasul de 4 litri. BATOGUL DE MACROU SARDES se alege de eventualele oase si de piele, se taie in cubulete de 1 - 1,5 cm si se adauga peste ceapa scursa. Se adauga maioneza, maslinele, cartofii si morcovii taiati cubulete de 1 cm amestecand usor pentru omogenizare. Se lasa la frigider pentru minimum 2 ore dupa care se asaza pe platou sau in boluri si se serveste ca aperitiv. CONOPIDA CU CIUPERCI SI SOS DE USTUROI Ingrediente: O CONOPIDA : 1 kg CIUPERCI (CHAMPIGNON) : 500 g SARE MARUNTA DE BUCATARIE : 50 g SOS DE USTUROI - produs SARDES : 400 g MOD DE PREPARARE: Se curata conopida, se alege pe buchetele de 2-3 cm si se fierbe o jumatate de ora cu 25g de Delicat. Se curata ciupercile, se taie felii de 1 cm si se fierb un sfert de ora cu 25g de Delicat. Se scurg pe o strecuratoare si se lasa sa se raceasca. Se pun intr-un vas de 3 litri, se adauga SOSUL DE USTUROI amestecand usor pentru omogenizare. Se lasa la rece 2 ore, apoi se pune salata pe un platou sau in boluri si se serveste ca aperitiv.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2