Stiri

143

Soluțiile Hamilton împotriva HAP la produsele din carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Conform expertilor FAO / WHO unele Hidrocarburi Policiclice Aromatice (abrev. HAP) sunt cancerigeni genotoxici. HAP pot contamina alimentele in timpul procesului de afumare si a procesului de incalzire si uscare sau prin poluarea mediului ( particular pestele si produsele din peste sunt vulnerabile la contaminare). Pentru a respecta HAP, Regulamentul ( EC) No 1881/ 2006 din 19 Decembrie 2006 cu privire la nivelul maxim pentru anumiti contaminati in alimente, a fost inlocuit de catre Regulamentul 835/ 2011 din 19 August 2011. Cea mai semnificativa modificare introduce noi markeri ai prezentei HAP si stabileste nivelul maxim a sumei celor patru HAP (4HAP): benzo(a)piren, benz(a)antracen, benzo(b)fluoranten, crisen. In acelasi timp regulamentul mentine un nivel maxim individual pentru benzo(a)piren. De la 1 Septembrie regulamentul contine de asemenea cerinte pentru nivelul maxim al HAP in carnea afumata , pestele afumat si produse din peste afumat. Aceste modificari se bazeaza pe datele publicate de catre Comitetul Stiintific pentru contaminantii din lantul alimentar al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara ( EFSA Journal (2008 ) 724 , pp. 1-114 ). Datele despre pestele afumat si carnea afumata au aratat ca este posibil sa se scada concentratiile maxime admise. In unele situatii, tehnologia trebuie adaptata cerintelor de mai sus. Pentru sprotul afumat si conservele din sprot afumat , ca si unele tipuri de carne tratata termic utilizand grilul ce urmeaza a fi vandute catre consumatorul final, s-au stabilit concentratii maxime specific datorita continutului semnificativ de HAP comparative cu alti pesti afumati. Laboratoarele Hamilton ofera analize de hidrocarburi policiclice aromatice in produsele agro-alimentare cu metode acreditate utilizand cromatograf lichid de inalta performanta cu detectie fluorescenta. Limita de cuantificare (LOQ) a benz(a)piren-ului este 0.1 mg / kg , in timp ce LOQ pentru cele 4 WWA este 1 mg / kg. Aditional, laboratoarele Hamilton oferă metoda acreditata pentru determinarea celor 16 HAP in produsele agro-alimentare cu gaz cromatograf cuplat cu spectrometrie de masa: • benzo(a)piren • benzo(a)antracen • benzo(b)fluorantene • benzo(j)fluoranten • benzo(k)fluoranten • benzo(g,h,i)perilen • crisen • ciclopentan(c,)piren • dibenzo(a,h)antracen • dibenzo(a,e)piren • dibenzo(a,h)piren • dibenzo(a,i)piren • dibenzo(a,l)piren • indeno(1,2,3-cd)piren • 5-metilocrizenem • benzo(c)fluor Mai multe informatii pe www.hamilton.com.pl.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2