Stiri

136

Soluție Colsen & Van den Hul, pentru tratarea apelor reziduale din industria cărnii

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Componenta Îndepărtare
CCOCr 70% – 90%
N (azot) circa 10%
P (fosfor) circa 10%

    Oportunitățile de sinergie sunt identificate pentru a reduce volumele de apă utilizate și pentru a purifica apa reziduală, cu recuperea de energie și nutrienți. Această abordare oferă, în general, următoarele beneficii: ü  Eliminarea de carbohidrați, proteine ​​si grăsimi ü  Conversia azotului proteic în azot amoniacal (NH4+) ü  Recuperarea energiei prin transformarea materiilor organice în biogaz ü  Reducerea consumului de energie (biogazul poate înlocui gazul natural) ü  Reducerea consumului de energie (eliminarea pasului tehnologic de aerare) ü  Reducerea consumului de apă potabilă ü  Reducerea cantităţii de ape reziduale ü  Calitatea efluentului îndeplinește cerințele europene (91/271/EEG) ü  Minimizarea cantităţii de nămol rezultat   Fabrica de produse lactate Covalact din Sfântu Gheorghe a gazduit in 2013 o instalație pilot  cu recuperare de energie si tratarea apelor reziduale in sistem integrat.

  • Tehnologia aplicată procesului are la baza sistemul UASB imbunatatit cu tehnologii de ultima generatie. Ea oferă o soluție economică de protecţie a mediului și asigură o amprenta energetica neutră .
  • In plus, tehnologii complementare pot fi adăugate pentru reutilizarea apelor reziduale şi/sau recuperarea simultană de nutrienți precum K, N, S și P.

  Aceasta instalatie pilot a fost construita pentru fabrica de lapte Covalact, tehnologia fiind aplicabila in intreg sectorul alimentar. Daca sunteti interesati ne puteţi contacta la adresa de email [email protected] Pentru mai multe informatii puteti vizita pagina de website www.hren.ro si www.colsen.eu

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2