Tehnologii

225

Smithfield România reia activitatea la abatorul Freidorf

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Smithfield România anunță reluarea activității productive în cadrul punctului de lucru de la abatorul Freidorf, din Timișoara.

Reducerea voluntară a activității productive în abator, timp de o săptămână, se înscrie în pachetul de măsuri luate pentru păstrarea siguranței și sănătății angajaților, prioritatea principală a companiei în această perioadă. Decizia a fost luată în concordanță cu recomandările specialiștilor în sănătate publică și ale medicilor epidemiologi.

Compania tratează cu toată responsabilitatea reluarea activității în mod secvențial pe fluxul de producție, sub stricte măsuri de siguranță sanitară.

Încă de la debutul pandemiei cauzate de COVID-19, compania noastră a implementat o serie de măsuri menite a-i proteja pe angajații săi, urmând recomandările autorităților la nivel național și european:

·         implementarea unor măsuri stricte de distanțare fizică;

·         reorganizarea rutelor de transport și a orelor de sosire, pentru a preveni aglomerarea parcărilor;

·         reorganizarea zonelor de producție și a planului de folosire a cantinei;

·         instituirea regimului de lucru în sistem de telemuncă;

·         igienizarea suplimentară a spațiilor și a mijloacelor de transport;

·         amplasarea unor noi stații de dezinfecție;

·         oferirea de consumabile și echipamente de protecție individuale, tuturor angajaților;

·         toți angajații și colaboratorii trebuie să poarte protecție facială /mască, care să acopere nasul și gura, pe întreaga durată a zilei de lucru, în cadrul companiei și pe durata transportului;

·         monitorizarea zilnică a temperaturii tuturor angajaților;

·         limitarea accesului terților în companie la strictul necesar;

·         informări zilnice ale angajaților cu privire la măsurile de prevenție, prin sistemul de ecrane amplasat în spațiile comune, prin intermediul flyerelor și afișelor și organizarea de sesiuni de instruire tematice etc.

În această perioadă de reducere a activității productive, compania a derulat, la nivel intern, măsuri suplimentare de prevenție, care au inclus igienizarea și dezinfectarea riguroasă a tuturor zonelor operaționale din abator. Aceste acțiuni vin în completarea protocoalelor de siguranță sanitară deja implementate și rămân standardul în industria alimentară, în ceea ce privește asigurarea unui mediu igienic și sanitar propice păstrării siguranței și calității alimentare.

Mai mult, compania a continuat contractarea capacităților de testare necesare, în colaborare cu mai multe laboratoare de stat și private din județul Timiș, pentru executarea unei noi runde de testare a tuturor angajaților punctului de lucru. După finalizarea sesiunii de re-testare ARN nCov-RT-PCR, angajații reconfirmați negativ vor începe secvențial activitatea.

Majoritatea angajaților confirmați pozitiv în urma testărilor sunt asimptomatici și rămân sub supraveghere medicală.

Compania subliniază faptul că pericolul nu a trecut, iar limitarea răspândirii COVID-19 rămâne responsabilitatea fiecăruia dintre noi – la serviciu, dar și în timpul liber -  pentru păstrarea sănătății proprii, a familiilor și a celor dragi, dar și a comunității unde trăiesc și muncesc.  

Despre Smithfield România

 Începând cu anul 2004, Smithfield România a dezvoltat un model de afacere integrată, în urma investițiilor de peste 600 milioane USD.

Principala noastră preocupare este de a oferi produse din carne de porc sigure, de calitate superioară, care să satisfacă până și cei mai exigenți clienți.

Astfel, la nivelul tuturor diviziilor Smithfield România sunt implementate cu succes mai multe Sisteme de management al calităţii (ISO 9001:2015), Siguranţei Alimentelor (ISO 22000:2005), Standardul global de siguranță alimentară (BRC versiunea 7:2015) precum și Standardul Internațional (IFS).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2