Stiri

183

Salbac va mări producția de Salam de Sibiu

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În urma rezultatelor înregistrate de Salbac, Agricola a decis în acest an să investească în creșterea capacității de producție a salamurilor crud-uscate cu 25%, astfel încât compania să poată produce mai mult salam de Sibiu – produsul său fanion, care are cel mai mare preț de vânzare, dar și cea mai lungă perioadă de maturare, în jur de 70 de zile. „Ne-am propus pentru 2014 ca salamul de Sibiu să reprezinte 950 de tone, dintr-un total al producției estimat la 1.800 de tone de salamuri crud-uscate. Probabil am fi făcut mai mult dacă aveam capacitatea necesară de producție, pentru că sunt perioade ale anului când nu putem onora comenzile integral. Acesta este și principalul motiv care ne-a determinat să ne majorăm capacitatea”, a declarat președintele Agricola, Grigore Horoi, pentru Progresiv. Pentru creșterea capacității de producție a preparatelor crud-uscate s-au investit 1,7 milioane de euro, echipamentele fiind amplasate în secția de preparate fiert-afumate, a cărei producție a fost redusă. Astfel, o parte din producția de crud-uscate, precum salamul bănățean, salamul Sinaia și cârnații uscați a fost transferată, astfel încât la actuala secție să fie eliberată capacitatea pentru a produce mai mult salam de Sibiu. Tot cu noile echipamente vor fi produse și specialitățile crud-uscate (pastramă, mușchi, ceafă și kaiser) pe care Salbac intenționează să le lanseze pe piață în această toamnă. Oficialii Agricola speră la o amortizare a investiției în trei ani. (Mai multe, pe www.magazinulprogresiv.ro)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2