Stiri

118

Sistemul Beter Leven pentru procesarea cărnii de porc

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Majoritatea producătorilor olandezi de carne de porc vor folosi în curând doar materii prime care oferă garanţii minime privind bunăstarea animalelor, informează PigProgress.net. Companiile alimentare care folosesc carne de porc procesată trebuie să urmeze aceleaşi etape ca şi cele respectate de cei care produc carne proaspătă, informează Agroazi. De la începutul lui aprilie, cinci compania care folosesc carne de porc procesată au anunţat trecerea la carnea obţinută prin respectarea bunăstării animalelor până în 2015. Această trecere îi include pe producătorul de salată  Johma, magazinele de sandwichuri Subway, Bakker BartNH Hotels. Marca de carne procesată Qizin a anunţat că va face acelaşi lucru până la sfârşitului 2016. În primă instanţă, supermarketurile au ales să vndă doar carne care respectă condiţiile de bunăstare ale animalelor. Bunăstarea animalelor este garantată prin schema "Beter Leven", lansată în 2007, în cadrul căreia au fost elaborate standarde de bunăstarea animalelor. Astfel, o strea garantează păstrarea unui nivel minim de bunăstare a alimentelor, trei stele sunt echivalente cu producţia organică. Schema există şi pentru păsări, pui pentru carne, vaci, viţei şi iepuri.(Mai multe, pe www.agroazi.ro)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2