Tehnologii

267

Sergiana, puternic implicată în acțiuni de sprijin social

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Întotdeauna, de Sărbătoarea Învierii şi de promisiunea Paştilor tihnite, ne bucurăm de clipele petrecute lângă cei dragi.

Toţi ne pregătim pentru asta, entuziaşti, agitaţi sau doar grăbiţi. Pentru cei mai mulţi dintre noi, graba asta este faţa pe care normalitatea ne-o arată cel mai des. Acum vă rugăm să vă opriţi o clipă ca să vă arătăm cât de mult s-a schimbat „normalitatea” la Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal din Făgăraş.

Vă amintim că în Septembrie 2019 vă spuneam că secţia de pediatrie a spitalului din Făgăraş se va muta într-un sector renovat al acestei unităţi. Vă propuneam un exerciţiu de imaginaţie îndemnându-vă să vă gândiţi “… cum ar fi ca noile spaţii să nu fie folosite pentru că nu vor fi utilate, imaginaţi-vă că în saloane, ori în sălile de operaţii ar fi montate aceleaşi echipamente vechi, unele de nefolosit!”  Aşa am început, cu acest anunţ.

A urmat Balul de Caritate şi donaţiile adunate s-au ridicat la 120.000 lei.Luna trecută a fost inaugurată noua secţie de pediatrie de la Făgăraş. Am aflat atunci că noi, noi – Asociaţia Sergiana Grup, împreună cu cei 470 de donatori individuali şi cele 26 de companii care ni s-au alăturat,am adunat cca. 80%din întregul volum al donaţiilor către spital. V-am mulţumit tuturor celor implicaţi şi nu vom obosi să facem asta. Acum vremînsă să vă spunem altceva.

Am vrut să aflăm cum s-au acomodat medicii, cum se simt copiii în noile spaţii. Pentru asta am vorbit cu domnul doctor Constantin Grigoriţă, medic primar, şeful secţiei de pediatrie. „Suntem datori să mulţumim lui Dumnezeu că am reuşit să ne mutăm secţia în acest spaţiu” – aşa a început domnul doctor şi Imediat a adăugat că mulţumirile sunt îndreptate apoi către toţi cei care au ajutat la îndeplinirea acestui fapt.

A continuat spunând: „ E extraordinar pentru că acum toţi copiii ajung uşor în orice cabinet pentru investigaţii, sau  intervenţii... Gândiţi-vă că înainte, trebuia să-i înfofolim şi să ieşim din secţie mergând pe afară către cabinetele respective, sau la Urgenţa din spitalul mare. Acum totul se întâmplă rapid şi uşor, în cadrul secţiei, iar asta ne asigură o condiţie elementară pentruun act medical de calitate” – a subliniat domnul doctor Grigoriţă.

Am ţinut să aflăm şi cum a trăit momentul inaugurării colega noastră, Silvana Oprea – preşedinta Asociaţiei Sergiana Grup, cea care ne-a reprezentat pe tot parcursul derulării acestui proiect. Am rugat-o să-şi amintească ceva special. Iată ce ne-a povestit: „ Toată lumea era entuziasmată. Mi-au atras însă atenţia două doamne care, am înţeles mai târziu, nu văzuseră până atunci noua secţie.

Totul era o surpriză plăcută pentru ele, de la mobilier, la holuri, lumina, culorile, dotările...Ele se bucurau vizibil de tot ce vedeau. La un moment dat au fost pur şi simplu copleşite. Nu pot să spun altfel. Ştiţi de ce?! Descoperiseră că existau vestiare pentru doctori, vestiare dedicate pe sexe, descoperiseră că cineva s-a gândit să le ofere confortul de a se schimba şi spăla în condiţii decente! Am înţeles atunci că pentru medicinu existase aşa ceva înainte.”

Ne oprim aici cu mărturiile acestea speciale despre noua secţie de pediatrie de la Făgăraş.Vă mai spunem doar atât: nu uitaţi că măreţia stă de multe ori în lucruri mărunte, iar o faptă bună nu e niciodată mică. Dragilor, nu lăsaţi graba să stingă bucuriile întâlnite în drumul vostru.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2