Stiri

131

Selecția peliculelor pentru ambalarea în sistem EMAP

autor

MeetMilk.ro

distribuie

La selectarea peliculelor (filmelor) de ambalare (web substraturi) pentru EMAP, principalele caracteristici de luat în considerare sunt permeabilitatea față de gaze, rata de transmisie a vaporilor de apă, proprietățile mecanice, transparența, tipul de ambalaj și fiabilitatea de etanșare, se arată într-o analiză publicată de MeatProcessing. Filmele utilizate în mod tradițional, cum ar fi LDPE (polietilena de joasa densitate), PVC (policlorura de vinil), EVA (etilen-acetat de vinil), și OPP (polipropilena ”orientată”) nu sunt suficient de permeabile pentru produse care au nevoie de o bună aerare, fiind nevoie de soluții de transmitere a gazelor de la, și în ambalaj. Filmele proiectate cu aceste proprietăți sunt numite filme permeabile. Alte filme, numite ”de barieră”, sunt proiectate pentru a preveni schimbul de gaze și sunt utilizate, în principal, pentru caracterul lor ”non-respiring”, fiind recomandate în mod special pentru produsele din carne și pește. Filmele EMAP, dezvoltate pentru a controla nivelul de umiditate, precum și compoziția gazului în ambalajele sigilate sunt benefice pentru depozitarea prelungită de fructe proaspete, legume și plante aromatice, care sunt sensibile la umezeală. Acestea sunt frecvent menționate ca filme tip MA / MH.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2