Stiri

263

Șeful OMC reproșează blocarea negocierilor pentru pescuitul internațional

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Reuters informează că șeful Organizației Mondiale a Comerțului a certat țările membre pentru că nu au reușit să facă progrese în negocierile care acoperă pescuitul și agricultura din cauza unor lupte interioare pentru cine ar trebui să le conducă.

Blocajul continuă

OMC a încheiat o sesiune multianuală în care se încheie acorduri în iunie, încheiend o serie de acorduri la o conferință comercială majoră de la Geneva în iunie, inclusiv un acord în domeniul pescuitului.

Dar de atunci, s-au întâmplat puține lucruri din cauza unui blocaj asupra cine ar trebui să conducă discuțiile pescuitului și agriculturii, au spus delegații.

Delegații au declarat pentru Reuters că a fost prezentată o propunere ca ambasadorii Turciei și Norvegiei să conducă negocierile privind agricultură și pescuit, dar aceste alegeri au fost respinse de India, au spus delegații. Pakistanul a preferat un candidat din Sri Lanka.

Acord de pescuit

Decizia este importantă, deoarece aspectele cheie ale acordului de pescuit, care vizează reducerea de miliarde de dolari în subvenții care golesc oceanul de viață marină, rămân nerezolvate.

„Șase luni de nenegociere nu sunt acceptabile”, a declarat directorul general al OMC, Ngozi Okonjo-Iweala, țărilor în cadrul unei reuniuni cu ușile închise a Consiliului General, conform observațiilor transmise luni seara de purtătorul de cuvânt al organismului.

Ea se referea la perioada de timp de la pachetul din iunie până în prezent, care cuprinde vacanța de vară și lunile de la plecarea scaunelor anterioare. Okonjo-Iweala vizează noi acorduri până la următoarea reuniune ministerială din Emiratele Arabe Unite din februarie 2024.

„În timp ce membrii OMC nu fac treaba, stocurile de pește continuă să scadă într-un ritm alarmant”, a declarat Remi Parmentier, director al Grupului Varda, un think-tank axat pe biodiversitate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2