Stiri

178

Se pregătesc și ei: SUA și Canada au semnat un protocol anti-PPA

autor

MeetMilk.ro

distribuie

PigProgress informează că Statele Unite și Canada au semnat un protocol prin care se speră că va diminua la maxim impactul economic și de sănătate animală, în cazul în care Pesta Porcină Africană va fi semnalată pe continentul nord-american.

Pesta Porcină Africană, așteptatăîn Canada și Statele Unite

Vestea a fost comunicată de directorul veterinar canadian (CVO), dr. Jaspinder Komal, care a lucrat în colaborare cu omologul său din SUA, dr. Burke Healey. Într-o declarație de presă, el a spus:

„Suntem încântați să anunțăm că Agenția canadiană de inspecție a alimentelor (CFIA) și Serviciul de inspecție pentru sănătatea animalelor și plantelor (APHIS) din Departamentul Agriculturii din Statele Unite (USDA) au atins un alt moment important în prevenirea și pregătirea legată de Pesta Porcină Africană (ASF).

Ambele țări au semnat un protocol pentru a ghida comerțul bilateral dacă se detectează ASF la porcii sălbatici, fără cazuri la porcii domestici. Acest prim protocol de acest gen va utiliza o abordare bazată pe știință pentru a minimiza impactul comerțului, protejând în același timp populațiile de porcine din ambele țări.

3 faze pentru a reduce restricțiile

Conform protocolului, toate schimburile comerciale cu porcine vii, germeni de plasmă porcină și produse porcine netratate s-ar opri inițial, dacă ASF se găsește la porcii sălbatici, în timp ce comerțul cu produse tratate pentru a face virusul ASF ineficient ar putea continua. Protocolul descrie 3 faze care ar reduce treptat restricțiile comerciale pentru aceste produse.

Declarația de presă a menționat că Canada și Statele Unite vor continua să-și modifice certificatele de export pentru a permite comerțul cu porcine vii, material seminal porcin, alimente pentru animale de companie și subproduse de origine animală și carne din zone libere de boală aprobate în cazul apariției unui focar de ASF în porci domestici.

Protocolul pentru porcii sălbatici ar sprijini aranjamentul de zonare pentru a proteja industriile de porc canadiene și americane.

În Canada, se spune în declarație, industria porcului contribuie la mai mult de 100.000 de locuri de muncă și generează aproape 24 de miliarde de dolari atunci când sunt incluse fermele, intrările, prelucrarea și exporturile de carne de porc.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2