Repere

243

Se cere exceptarea de la izolare a Agriculturii și a Industriei alimentare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Problemele generate de Starea de Urgență, precum și unele decizii guvernamentale au creat numeroase probleme fermierilor și procesatorilor din România.

Unele prevederi ale Ordonanței Militare nr. 8 au fost deja corectate în weekend-ul trecut, dar cei care activează în cele două domenii esențiale pentru economia românească dar, mai ales, pentru populația țării, solicită urgent măsuri suplimentare.

Iată mai jos extrase din conținutul unei scrisori transmise către Guvern de una dintre asociațiile de profil din România:

”La Art. 6 va rugam sa introduceti si agricultura si industria alimentara la masurile de exceptare a izolarii, avand in vedere ca investitiile in utilaje agricole, facilitati de productie sunt facute din fonduri europene si se afla sub incidenta contractelor de garantie, interventia fiind de multe ori permisa numai a specialistilor straini (ai producatorului echipamentului). 

Art. 6

(1)Se exceptează de la măsura izolării la domiciliu/carantinării persoanele care intră în România pentru prestarea unor activităţi de instalare, punere în funcţiune, mentenanţă, service a echipamentelor şi tehnicii medicale, dacă nu prezintă simptome asociate COVID-19 şi dovedesc raporturile contractuale cu beneficiarul/beneficiarii de pe teritoriul României.

(2)Prevederile alin. (1) se aplică şi pentru tehnica/echipamentele din domeniile ştiinţific, economic, apărare, ordine publică şi securitate naţională, agricultura si industrie alimentara.

(3)Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I. 

In speranta ca solicitarile exportatorilor de produse alimentare pe care ii reprezentam vor fi de natura sa corecteze actul normativ, va multumim si va asiguram de intreaga noastra disponibilitate!

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2