Repere

407

Se așteaptă o creștere a prețurilor pentru vitaminele destinate animalelor din fermele zootehnice

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit unei analize publicată de AllAboutFeed, o combinație de anunțuri de creștere a prețurilor, transport mari de containere, întârzieri în aprovizionare, stoc scăzut și întreținere a fabricii anunțate a dus la unele acțiuni de cumpărare.

Presiune în creștere

Există încă o presiune în creștere asupra vitaminei E și a vitaminei A. În special pentru vitamina A, există o presiune în creștere a prețurilor din partea furnizorului din SUA. Ambele produse au crescut puțin la preț în ultimele săptămâni.

O combinație de anunțuri de creștere a prețurilor, transport mari de containere, întârzieri în aprovizionare, stoc scăzut și întreținere a fabricii anunțate a dus la unele acțiuni de cumpărare.

Vitamina D3 500 arată un ton mai ferm FOB China, la fel și vitamina B1 mono. Creșterile ratei de transport în containere încep să cântărească și pe vitaminele la prețuri relativ mici.

Vitamina E 50%

Sentimentul pieței continuă să fie mai ferm și arată încă o anumită activitate de cumpărare în mai multe regiuni, deși mai puțin decât în ​​săptămânile precedente. Întârzierile în livrări, anunțurile de creștere a prețurilor, întreținerea instalațiilor anunțate, nivelurile scăzute ale stocurilor și consumul decent au dus la o piață mai fermă.

De asemenea, costurile mari de transport în containere se adaugă la prețul final al vitaminei E. Prețurile au crescut în majoritatea regiunilor, dar este încă conservatoare, deoarece există îndoieli cu privire la cât de mult poate dura și va dura această perioadă mai fermă. A declanșat cumpărarea în Q3. Q2 este contractat și o mare parte din Q3 este de asemenea.

Vitamina A 1000

În special în SUA, există încercări ale furnizorilor de a crește prețul. Acestea indică stocurile scăzute și materialul este întârziat. De asemenea, în alte regiuni. sunt comunicate mai multe posibile perturbări ale pieței, cum ar fi creșterea prețurilor, reducerea producției, perioadele de întreținere și întârzierile în aprovizionare.

Dar până acum prețul crește doar ușor și cumpărătorii nu reacționează cu adevărat la niciuna dintre aceste comunicări. Prețurile sunt stabile până la puțin mai ferme în majoritatea regiunilor. Piața este liniștită. Cea mai mare parte din Q2 a fost contractată și o parte din Q3, de asemenea.

Vitamina D3 500

Prețurile FOB China sunt mai ferme și unii furnizori au încetat să mai ofere. Există o puternică dorință a producătorilor și furnizorilor de a crește prețurile și de a se îndepărta de nivelul relativ scăzut al prețurilor.

De asemenea, creșterile de preț sunt văzute pe măsură ce creșterile transportului de containere încep să fie semnificative acum. Prețurile în SUA și Europa au fost încă relativ stabile, dar ar putea deveni și mai ferme în curând.

Piața se simte liniștită, în ciuda întârzierilor din ex-China și a costurilor mai mari de transport de containere și a prețurilor fob mai mari în China. Q2 este contractat și o parte din Q3 este, de asemenea.

Vitamina B2 80%

Din nou, au existat unele încercări ale furnizorilor de a crește prețurile, dar până acum nu a existat nicio reacție din partea pieței. În general, piața vitaminei B2 rămâne liniștită și stabilă. Prețurile din Asia sunt încă relativ scăzute, în timp ce prețurile din Europa și SUA sunt mai mari. Majoritatea Q2 este contractată și bucăți și bucăți de Q3, de asemenea.

D-Calpan

Creșterea ușoară a prețurilor văzută pe măsură ce creșterile transportului de containere încep să fie mai semnificative acum. Furnizorii încearcă să crească prețurile pentru o nouă cerere, iar creșterea prețurilor containerelor poate duce, de asemenea, la prețuri mai ferme, deși acest impact este relativ limitat asupra prețului total/kg.

În ciuda acestui fapt, prețurile rămân stabile în majoritatea regiunilor la un nivel scăzut, deoarece oferta în general este amplă și furnizorii sunt dornici să mențină cota de piață și să mute stocurile. Deja o acoperire decentă este luată pentru Q2. Q3 este încă în mare parte descoperit.

Vitamina B3

Majoritatea furnizorilor au încetat să mai reducă prețurile și acum se vede un ton chiar mai ferm. Se spune că cererea este încă lentă, așa că nu este foarte probabilă o creștere semnificativă a prețului pe termen scurt. În general, piața se simte liniștită, iar prețurile sunt în mare parte stabile la un nivel relativ scăzut.

Dacă se observă o creștere, aceasta este condusă de tarife mai mari de transport de containere. Disponibilitatea pare să fie OK în majoritatea regiunilor. A existat deja o anumită acoperire în T2 și chiar la începutul T3 cu ceva timp în urmă, când prețurile s-au stabilizat la un nivel scăzut.

Biotina

Au existat unele încercări ale producătorilor de a crește prețurile, dar nu a funcționat. Aprovizionarea este amplă și au fost încheiate și/sau pendinte contracte pe termen lung. Piața este liniștită și prețuri chiar ușor mai mici au fost observate din nou atât pentru biotină pură, cât și pentru materialul cu conținut mai scăzut de 2%.

Prețurile rămân scăzute din punct de vedere istoric. Cea mai mare parte din Q2 este contractată și o parte din Q3 este la fel. În unele cazuri, cumpărătorii au încheiat contracte pe termen lung până la sfârșitul anului 2024.

Vitamina C 35% mono

Chiar dacă unii producători au indicat să își reducă producția, sentimentul pieței a devenit puțin slab în ultimele săptămâni. Nu se observă schimbări majore, dar în unele regiuni, prețurile vitaminei C au scăzut puțin, iar cererea este lentă.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2