Tehnologii

221

Scandalul de la Danone continuă, fostul CEO denunță tranzacțiile din culise

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum informează RetailDetail, Emmanuel Faber, care a fost director executiv al Danone până la jumătatea lunii martie, trage și acuză din răsputeri, după ce a fost demis de acționarii acționari, despre care susține că au compromis consiliul de administrație. Consiliul are nevoie de reformă, afirmă el.

Concedierea sub pretenții false

Faber consideră că independența Danone este în pericol: compania a căzut pradă politicii din culise și consiliul de administrație a încheiat un acord cu acționarii care au devenit prea puternici. Așa a spus fostul șef executiv vătămat într-o ședință cu Comisia economică franceză, care investighează în prezent evenimentele.

Potrivit lui Faber, presiunea acționarilor nu numai că a fost neîntemeiată, dar măsura în care consiliul de administrație se lasă influențat de acești mari investitori este, în opinia sa, de-a dreptul periculoasă.

Se presupune că un consiliu de administrație este independent, dar fostul director executiv vorbește despre manipularea față-verso - prin care acționarii au reușit să îi determine pe membrii consiliului să-și facă ofertele, dar, dimpotrivă, activiștii interni din consiliul de administrație i-au incitat și pe acționari.

Faber însuși a fost victimă, crede el, iar demiterea sa a fost sub pretenții false. Cei care îl acuză de performanță financiară inadecvată uită de starea în care a găsit compania când a preluat funcția în 2014.

Apoi, desigur, a existat pandemia de coronavirus. Ideea că acționarii activiști sunt obligați să intervină este, de asemenea, falsă. Au ajuns acolo din cauza crizei și, prin urmare, sunt consecința și cauza declinului, conchide fostul manager.

Este necesară legea consiliilor de administrație

„Acționarii din culise au câștigat stăpânirea” într-un „joc extrem de nesănătos”, se afirmă și în publicația Les Echos. "Acționarii au obținut lucruri la care nici măcar nu se așteptau.

Când porniți un joc în acest fel, este periculos", a spus Faber, care este convins că plecarea sa este doar prima bătălie în acapararea puterii. Prin urmare, Faber consideră că consiliul de administrație trebuie urgent reformat și reînnoit.

Nu numai la Danone, ci în toată Franța și Europa, legile ar trebui să reglementeze mai bine funcționarea consiliilor pentru a pune capăt coliziunilor și „a plăti inflația”, a spus Faber. În opinia sa, o legislație mai bună ar trebui să sprijine consiliile.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2