Stiri

215

Scandal! România, acuzată că a exportat carne de pasăre cu Salmonella, în Lituania

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit PoultryWorld, peste 40 de tone de carne de pasăre importate din Polonia, Ungaria și România au fost confiscate în termen de 3 luni de către Serviciul alimentar și veterinar de stat din Lituania, din cauza potențialei contaminări cu Salmonella.

Toate produsele avicole care au ajuns în Lituania și care conțin Salmonella au fost retrase de pe piață, iar companiile implicate au primit sancțiuni de la inspectorii serviciului alimentar și veterinar de stat pentru introducerea păsărilor de curte nesigure pe piață, relatează Safety News.

Mai mult decât atât, recent, au fost transmise trei avertismente publice de către autoritățile poloneze cu privire la Salmonella în produsele din păsări și ouă.

La începutul lunii septembrie, inspectoratul sanitar șef polonez a publicat o retragere a unei mărci de fileuri de pui marinate congelate după ce și autoritățile italiene au găsit produse cu Salmonella Enteritidis, Salmonella Newport și Salmonella Virchow.

O altă rechemare a fost determinată de suspiciunea de Salmonella Enteritidis găsită pe cojile de ouă, iar la sfârșitul lunii august, Salmonella Enteritidis, într-un lot de carne de pui a dus la un alt avertisment. Nici PoultryWorld și nici Safety News nu publică numele companiilor implicate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2