Stiri

113

Sacrificările şi producţia de carne în septembrie 2014

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Sacrificările şi greutatea în carcasă a animalelor au crescut la toate speciile. În comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2013, în septembrie 2014, sacrificările au crescut la porcine, ovine şi caprine şi la păsări, iar la bovine a scăzut; greutatea în carcasă a acestora a crescut la toate speciile.

Septembrie 2014 comparativ cu august 2014   Sacrificările de bovine şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 23,3%, respectiv cu 24,9%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 8,3%, respectiv cu 6,5%. În luna septembrie 2014, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 24,5% din totalul sacrificărilor de bovine.   Sacrificările de porcine şi greutatea acestora în carcasă au crescut cu 11,6%, respectiv cu 9,9%. În luna septembrie 2014, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 86,8% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 5,2%, respectiv cu 6,5%. Pentru ovine şi caprine sacrificările şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 12,4%, respectiv cu 16,4%. Tăierile în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 5,9% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine. În acest tip de unitǎţi numǎrul de ovine şi caprine sacrificate a rămas constant, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 18,2%.   Sacrificările de păsări şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 4,6%, respectiv cu 10,0%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă cu 2,2%, respectiv cu 12,7%.   Septembrie 2014 comparativ cu septembrie 2013   Numărul total de bovine sacrificate a scăzut cu 3,6%, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 1,7%. Numărul sacrificărilor de bovine în unităţile industriale specializate a rămas constant, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 3,9%.   Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 10,4%, respectiv cu 10,3%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut atât numeric, cât şi la greutatea în carcasǎ cu 10,7%, respectiv cu 11,7%.   Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 3,2%, respectiv cu 2,4%. Numărul sacrificărilor de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 19,0%, respectiv cu 24,6%.   Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 11,4%, respectiv cu 14,4%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 11,4%, respectiv cu 16,9%.   În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii. În perioada septembrie 2013 – septembrie 2014, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă s-au înregistrat în lunile decembrie şi aprilie la porcine, respectiv la ovine şi caprine când au avut loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2